Cashewsmør med vanilje og havsalt. Jeg har det sidste år eller to fået mig en ret så stor kærlighed, ja nærmest afhængighed, til nøddesmør. Peanutbutter har jeg fx altid i mit køleskab og spiser det både på grød, friske æbleskiver, i bagværk eller lignende. Efter at jeg selv har lavet mandelsmør, peanutbutter og hasselnøddesmør, så har jeg dog fået øjnene op for, at der er uendelig muligheder indenfor nøddesmør. Og så er det bare simpelthen så nemt at lave!
Opskrift på cashewsmør
Denne gang har jeg kastet mig ud i hjemmelavet cashewnøddesmør krydret med sød vanilje og havsalt. Simpelthen så lækkert! Cashewnødder er selvfølgelig ikke billige, men man kan være heldig at finde en stor pose til tilbudspris. Og så er det ikke dårligt med sådan et glas hjemmelavet cashewsmør i køleskabet. Smurt på friskbagte boller eller knækbrød med skiver af frisk æble på toppen, på grød, bananpandekager eller selvfølgelig bare med en ske, sådan nærmest dessertagtigt – øv hvor ville jeg ønske, at der stod et glas i køleskabet lige nu og ventede på mig…
Tip: hvis du synes, at det er for dyrt, kan du erstatte 1/3 cashewnødder med mandler.
Cashewsmør med vanilje og havsalt
Ingredienser
- 200 g cashewnødder
- 1 tsk havsalt
- 1 vaniljestang
Køkkenudstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Rist cashewnødder i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter.
- Blend dem i en god foodprocessor eller blender, til det bliver til nøddesmør. Det tager cirka 8-10 minutter, afhængig af din maskine.
- Først vil det blive til nøddemel, derefter en tør og tyk masse og til sidst en flydende nøddesmør. Det kan være nødvendigt at skrabe lidt ned af siderne undervejs.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Blend til sidst salt og vaniljekorn i og opbevar på køl i et lille, skoldet glas med tæt låg.