Hjemmelavet crunchy peanutbutter

9. maj 2019

Hjemmelavet crunchy peanutbutterAt have sådan et glas hjemmelavet crunchy peanutbutter stående – det er altså farligt. Jeg er nemlig en af de personer, der kan spise det på alt. Og med ske. Uden at blinke. Hovsa så var den bøtte tom. Denne opskrift opstod faktisk, da jeg skulle købe peanutbutter men ikke kunne finde det i supermarkedet. Jeg gik til gengæld forbi peanuts og fik ideen, at jeg da bare kunne lave det selv. SÅ nemt! Det er bestemt ikke sidste gang.

Når du laver hjemmelavet peanutbutter, kan du, udover fordelene ved at det er enormt nemt og billigt, også selv styre konsistens, sødme og eventuel smag. Hvis du spørger mig, slår crunchy peanutbutter altid smooth peanutbutter. Og jeg har testet en del varianter. Den må helst ikke være for sød, og den skal være forholdsvis salt. Af den købte slags er den fra Bodylab min favorit (affiliate link), men den hjemmelavede variant smager sørme også godt. Og jeg spiste portionen alt for hurtigt. Hvad kan du smage til med? Prøv alt fra kanel, smeltet eller hakket chokolade, vanilje, finthakkede dadler, kokos, citrusskal, dulce de leche og meget mere. Jeg er mest til den neutrale, men det er også sjovt at eksperimentere.

Det kan du bruge din peanutbutter til: Friske forårsruller med verdens bedste dip / Kylling i cremet peanutbuttersauce / Peanutbutter marinadePeanutbutter cookies med chokolade / Peanutbutter bounty barer / Peanutbutteris med chokolade

Grød med peanutbutter

 

Hjemmelavet crunchy peanutbutter (et mellemstort glas)

  • 300 g saltede, ristede peanuts
  • evt. lidt honning

Så nemt er det: Start med at finde en god blender frem (jeg bruger denne – affiliate link). Din blender skal bare have forholdsvis gode kræfter til at blende. Blend peanuts (pånær en lille håndfuld) i blenderen, evt. sammen med 1 god tsk honning, til du har flydende peanutbutter.

I starten bliver det til mel, hvorefter det bliver til grov peanutbutter og så til flydende peanutbutter. Stop maskinen et par gange og skrab peanuts ned fra siderne, så alt kommer med. Hak de resterende peanuts groft og vend det i. Her kan du også smage til, hvis du vil tilsætte noget. Opbevar din peanutbutter i et skoldet glas med låg – her kan det holde sig et par uger (hvis du ikke spiser det inden).

    Svar