Der er altså ikke noget som en lækker, frisk, sprød, smagsfuld og cremet hindbærtrifli. I dag får du min opskrift, der består af tre gode lag af appelsinmarinerede hindbær, en hurtig crumble og skyrflødeskum. Alt i alt en dessert, der kan laves på under 30 minutter. Det vil sige, at hvis lysten til hindbærtrifli eller bare en lækker dessert melder sig, så går der altså ikke længe, før du kan sætte den på bordet. Opskriften er lavet som en kampagne med Driscolls på Instagram og dermed ikke her på bloggen. Jeg skriver dog “sponsoreret” for en sikkerheds skyld.
Opskrift på hindbærtrifli
Jeg tror faktisk, at der er en del forskellige måder at lave trifli på. For det første kan man bruge mange forskellige slags bær og endda frugter. Jeg har set dem med makroner, med vaniljecreme, med havregrynsdrys, som morgenmadsmad, med chokolade og nødder og meget mere. Min version her er ret simpel og består af hindbær marineret i appelsinsaft og -skal, en hurtig og nem crumble og en flødeskum vendt med lidt vaniljesukker og skyr. Alt i alt en knasende, cremet, frisk, syrlig-sød og virkelig lækker dessert, som jeg kan spise året rundt.
Nem og hurtig dessert
Denne trifli med hindbær er virkelig en nem og hurtig dessert. Du kan faktisk starte og servere på under 30 minutter. Du kan endda forberede marinerede bær og crumble flere timer før, og så piske skyrflødeskummen og ligge din hindbærtrifli i lag lige før servering. Er du på udkig efter andre nemme og hurtige desserter, så kan jeg anbefale affogato – lækker iskold vaniljeis med varm kaffe. Af de nemme desserter (der dog skal sætte sig lidt på køl) må du prøve den bedste chokolademousse eller panna cotta med hindbær.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Hindbærtrifli med crumble og skyrflødeskum
Ingredienser
Crumble
- 50 g smør
- 60 g hvedemel
- 70 g sukker
Marinerede hindbær
- 250 g hindbær
- ½ øko appelsin (saft + skal)
- 1 spsk sukker
Skyrflødeskum
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk skyr (store)
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Start med at lave din crumble ved at smuldre mel, sukker og smør sammen til smuldr.
- Bred det ud på en bageplade med bagepapir og giv det 8-10 minutter i ovnen ved 175 grader. Lad det køle af.
- Imens crumblen køler af, skal du vende hindbær med appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og sukker. Mos det lidt sammen til en grov kompot.
- Pisk fløden med vaniljesukker til fast flødeskum og vend skyr i.
- Knus/bræk den afkølede og sprøde crumble til smulder.
- Læg din hindbærtrifli i lag af crumble, skyrflødeskum og marinerede bær. Jeg lægger det i 2 lag. Top evt. med et par friske hindbær på toppen.