Annonce

Affogato

Affogato - nem dessert med is og kaffe
nespresso

Har du endnu ikke krydset veje med den simple men gode italienske isdessert affogato, så er du ‘in for a treat’. Lige om lidt er det jul, og selvom det måske bliver lidt anderledes i år, vil julehyggen stadig byde på hyggelige stunder med familie og måske et par venner. Med denne affogato kan du med kun to simple ingredienser imponere dine gæster, og i anledningen af den snartkommende juletid har jeg indlagt mulighed for en julet version. Er det dog ikke december, når du læser denne opskrift, kan du selv vælge kaffevalg og krydring alt efter smag og sæson. Meget mere om det herunder.

Samarbejde med Nespresso og Festive-kollektionen 2020

Jeg har efterhånden været ambassadør for Nespresso i et par år nu, og jeg vender altid omkring dem et par gange om året, når der sættes fokus på kaffestunder eller nye kollektioner. Sidstnævnte vil jeg gerne sætte fokus på i dag med en julet version af den traditionelle italienske isdessert affogato. Eller måske en krydsning mellem en isdessert og en kaffedrik.

Ligesom tidligere år har Nespresso udviklet en kollektion af limited edition kapsler op til jul, der fås til både Original og Vertuo-systemerne. Til Vertuo får du de tre kapsler: Vertuo Il caffé, Vertuo Italia Pecan Biscotti og Vertuo Italia Amaretti, der bl.a. kan brygges på Nespressos nyeste maskine, Vertuo Next, som du ser herunder. Den nye maskine er jeg blevet super glad for, da den kan brygge alt fra espresso og lungo med Vertuo-kapsler til en halv liter kaffe med Carafe-kapslen. 

Nespresso Vertuo Next

Jeg har i dag valgt at fokusere på Pecan Biscotti-kapslen, der er blød og afrundet i smagen med noter af kiks og biscotti. Det var nemlig den, jeg bedst kunne lidt og med det samme kunne forestille mig ville smage skønt med vaniljeis.

Er du vild med kaffe i søde sager, bør du også prøve macarons med kaffe-chokoladeganache eller french toast med kaffe-mascarponecreme

Affogato - nem dessert med is og kaffe

Opskrift på Affogato – en nem italiensk dessert

Affogato er som sagt en super nem og simpel dessert kombineret med en kaffedrik. Er du i det kreative hjørne, vil jeg anbefale dig at lave hjemmelavet vaniljeis. Det er bare lækrere end mange af dem, du kan købe. Kom en stor kugle vaniljeis i et glas eller kop, riv gerne lidt fintrevet appelsinskal ovenpå og hæld så varm kaffe over. Isen vil langsomt smelte, og du vil få en cremet lun kaffe med iskold vaniljeis i.

Server din affogato til dine gæster som en simpel men lækker måde at runde en god middag af eller server den, når der både er lyst til kaffe og noget sødt. Her får du nemlig begge dele i én drik. Spis den med en ske, og er du i ekstra godt humør: riv lidt mørk chokolade over også.

Hvilken kaffe er bedst til affogato?

Her skal du spørge dig selv, hvordan du bedst kan lide din kaffe. Er du espresso eller stærk, sort kaffe-typen, så vil jeg anbefale dig at brygge en stærk espresso a la ‘Il caffé’- kapslen. Her får du en affogato med en stærk og en smule mere bitter kaffe, hvilket er klassisk i forhold til den traditionelle version. Er du mere cafe latte-typen eller en der godt kan lide lidt (hasselnødde)sirup i din iskaffe, så vil jeg anbefale en kaffe a la ‘Pecan Biscotti’, som jeg har brugt her. Det giver en mildere og let sødere affogato.

Affogato - nem dessert med is og kaffe
Affogato - nem dessert med is og kaffe
Haps! Skal du have en med?
Affogato - nem dessert med is og kaffe

Affogato

Affogato er en simpel og lækker italiensk isdessert med vaniljeis og kaffe. Lav din vaniljeis selv eller køb en af god kvalitet
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse8 minutter

Ingredienser

  • 300 ml kaffe (jeg har brugt to 'Pecan Biscotti' kapsler)
  • 4 kugler vaniljeis (købt eller hjemmelavet (tryk på link))
  • 1 appelsin (øko (kan undlades))

Noter

Vælg en kaffe du godt kan lide – gerne en lidt stærk én. Min har smag af pekannødder og biscotti, der sammen med appelsinskal giver det et lidt julet twist. Er du mere til stærk espresso, bruger du bare det. Her skal du dog bruge lidt mindre kaffe (måske omkring 30-40 ml per glas), da den er stærkere. 

Fremgangsmåde

  • Bryg varm kaffe.
  • Kom en kugle vaniljeis i hvert sit glas eller kop.
  • Riv lidt fintrevet appelsinskal over hver kugle is.
  • Hæld varm kaffe over efter behov.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments