Er du et rutinemenneske, der altid spiser det samme til morgenmad, eller spiser du mere det samme i perioder? Jeg er helt klart i den sidste kategori, men perioderne kan også sagtens blive rigtig lange. Jeg har haft en lang periode med A38 og hjemmelavet banan granola i gymnasiet, da jeg stadig boede hjemme, og nu hvor jeg er flyttet hjemmefra, går jeg all in på havregrød.
Havregrød med karamelliserede bananer
Havregrød er bare godt, og det kan virkelig varieres på så mange måder. Havregrød med karamel, æble og mandler er altid en god ide. Men det er også godt med inspiration ik? Derfor deler jeg i dag min nyeste favorit på havregrødsfronten. En luftig havregrød med chiafrø toppet med karamelliserede bananer stegt med kokos, drysset med lys og sesam-lækker tahin og ristede hasselnødder.
Bananerne er faktisk ‘snyde’- karamelliserede, da jeg har gjort det uden sukker – du kan selvfølgelig tilføje en tsk sukker på panden sammen med smørret, men jeg synes, at banan er sødt nok i sig selv. Det er altså virkelig en god kombi og hermed givet videre, hvis der skulle sidde andre havregrødsfans derude.
Havregrød med karamelliserede bananer
Ingredienser
Grød
- 1 dl havregryn (grovvalsede)
- 1 tsk chiafrø
- 1 gulerod (lille, groftrevet)
- ¾ dl mælk
- 2 dl vand
- salt
Topping
- 1 banan (lille)
- 1 tsk smør
- 1 spsk kokosmel
- 1 tsk tahin (gerne lys)
- 1 spsk hasselnødder (ristede og grofthakkede)
Køkkenudstyr
- Gryde
- Pande
Fremgangsmåde
- Smelt smør på en middelvarm pande.
- Skær bananen i skrå skiver og steg dem cirka 2-3 minutter på hver side, til de er brune, bløde og nærmest karamelliserede.
- Efter at have vendt dem første gang, skal du drysse med kokosmel ovenpå skiverne.
- Vend dem en gang til for at riste kokosmelet.
- Lav imens havregrød ved at komme havregryn, chiafrø, groftrevet gulerod, mælk, vand og et drys salt i en lille gryde.
- Kog det op, til grøden bliver tyk og cremet.
- Anret i en skål og top med de karamelliserede kokos-bananskiver, dryp med tahin på toppen og drys med hasselnødderne ovenpå.