Fyldte dadler med mandelsmør og chokolade

Fyldte dadler med mandelsmør og chokolade

Jeg tror, at jeg har fundet mig min nye favorit snack. I ved, dér om eftermiddagen, når den lille sult melder sig eller om aftenen til en stor kop the. Lige dér er disse fyldte dadler helt perfekte, og jeg ville sådan ønske, at jeg havde dem stående i køleskabet til i aften. Men de heldigvis er super nemme at lave, så det er vel bare om at komme i gang, ik?

Opskrift på fyldte dadler

Kan I huske, at jeg i sidste uge delte en opskrift på hjemmelavet mandelsmør? Jeg har stadig ikke glemt det – det var et glas nøddesmør, der forsvandt alt for hurtigt! Udover at komme det på æbler, grød eller bare at spise det med ske (ja, sig hej til en kæmpe nøddesmør-fan), så fyldte jeg friske dadler med mandelsmørret, dyppede dem i smeltet mørk chokolade og dryssede med grofthakkede, ristede mandler. Hvis du ikke har mandelsmør, så kan du sagtens fylde dadlerne med andet nøddesmør som peanutbutter eller måske nutella, dulce de leche karamel og meget andet. Jeg tror, at jeg har overtalt mig selv. Jeg går i køkkenet med det samme! Hvad med dig?

Fyldte dadler med mandelsmør og chokolade

Sund julekonfekt

Det er så simpelt men en perfekt kombination af de søde-seje dadler, intens ristet mandelsmag og mørk, bitter chokolade. Det vil fungere perfekt som sund julekonfekt eller dadelkonfekt, generelt bare konfekt til jul eller middage til en god kop kaffe. Jeg spiser dem dog også som eftermiddagssnacks, eller hvis jeg mangler et skud energi. Og får du fat i nogle store medjool dadler, så brug endelig dem. Det er endnu mere lukus lækkert.

Mandelsmør fyldte dadler med chokolade photo IMG_0430_zpsemh6lnp6.jpg
Fyldte dadler med mandelsmør og chokolade

Fyldte dadler med mandelsmør og chokolade

Lækre fyldte dadler med mandelsmør og mørk chokolade. Lækker hapser, konfekt eller hvad du nu vil kalde det.
5 fra 1 stemme
Antal: 16 stk
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

 • 12 dadler (friske)
 • 6 tsk mandelsmør
 • 50 g mørk chokolade
 • 1 håndfuld mandler

Køkkenudstyr

 • Gryde

Fremgangsmåde

 • Ris mandlerne i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader.
 • Lad dem køle af og hak dem groft.
 • Åben dadlerne og tag stenen ud.
 • Kom ½ tsk mandelsmør i hver dadel og luk siderne godt sammen igen.
 • Kom dem på køl, imens du smelter chokolade over vandbad.
 • Dyp de fyldte dadler i smeltet chokolade og drys med ristede, grofthakkede mandler.
 • Opbevar dem i en lufttæt boks på køl.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments