Alt med svampe og pasta er en god ide, hvis du spørger mig, og siden jeg lavede fyldte pastaskaller med ricotta og spinat, har jeg haft lyst til at lave en lidt mere efterårsagtig version a la fyldt pasta med svampe og ricotta. Det er virkelig en comfort food ret, og den er helt perfekt på de lidt koldere dage.
Opskrift på fyldt pasta med svampe og ricotta
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve ravioli med pisket ricotta og brændt citron, pasta med røget laks og ricotta eller måske hjemmelavet tagliatelle pasta.
Fyldte pastaskaller med bechamel og brødkrummer
Tænk på denne ret som en slags dekonstrueret lasagne. Den minder faktisk meget i smag om min svampelasagne, som du også MÅ prøve. Pastaskallerne koges først og fyldes derefter med en blanding af svampe, spinat, ricotta, timian, hvidløg og citron. De kommes i en fad, overhældes med en bechamelsauce og drysses med timianbrødkrummer. De her fyldt pasta med svampe er sprødt, cremet og fyldt med smag. Server gerne med en frisk og syrlig salat som modspil.
Gratineret pasta med ost
Det er jo aldrig rigtig en dårlig ide med gratineret pasta, og her er brødkrummer jo faktisk en genialitet. Jeg ved ikke, om du har prøvet det før. Uanset om du vil sende pastaen en tur i ovnen eller bare vil servere med prikken over i’et, så steg lidt brødkrummer sprøde og gyldne i smør/olie på en pande, fx med lidt fx timian som her og oplev, hvordan det tager din pastaret til et nyt niveau. Selve pastaskallerne skal du i nogle større, velassorterede supermarkeder for at finde.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Fyldt pasta med svampe, ricotta og timianbrødkrummer
Ingredienser
Fyld
- 2 fed hvidløg
- 400 g svampe (fx brune champignon)
- 4 kviste frisk timian
- 200 g frisk spinat
- 250 g ricotta
- 1 stk øko citron
Bechamel
- 20 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
Derudover
- 300 g pastaskaller
- 1 dl rasp
- 2 kviste frisk timian
- olivenolie
- salt og peber
Noter
Fremgangsmåde
Fyld
- Start med at forberede fyldet: Skær de jordede ender af svampene, rens dem og hak dem fint. Skræl hvidløget og hak også det fint.
- Varm en pande op til middelhøj varme med en spsk olie. Kom svampe og hvidløg på med et drys salt.
- Hak timian fint og kom også det på panden. Lad det stege, til væsken er fordampet og svampene bløde.
- Skru ned for varmen, kom spinat på og lad det falde sammen. Sæt fyldet til side, så det kan køle af.
- Kog pasta efter anvisningen på pakken til al dente.
- Forbered krummerne ved at riste rasp og finthakket timian på en pande med 2 spsk olivenolie og et nip salt til gyldent og sprødt. Sæt til side.
Bechamel
- Lav bechamel ved at smelte smør i en gryde. Kom melet i og lad det riste ved middelhøj varme i et par minutter under omrøring.
- Kom først 1 dl mælk i og rør rundt, til du har en ensartet, tyk "creme". Tilsæt et par dl mælk mere og rør rundt til det tykner.
- Tilsæt det sidste mælk og bring det langsomt op og simre under konstant omrøring. Når det har boblet i 30 sekunder, tager du din sauce af varmen.
- Rør fintrevet parmesan i din bechamel og smag til med salt og peber.
Samling
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rør det nu afkølede fyld sammen med ricotta, fintrevet citronskal og et drys salt og peber.
- Smør et ildfast fat med olie og fordel et par spsk bechamel i bunden.
- Fyld pastaskallerne med fyld og fordel dem ud i fadet.
- Hæld den resterende bechamel over og drys med brødkrummerne.
- Bag din pasta i ovnen i cirka 30 minutter, til det bobler og er gyldent på toppen.