Go Back
+ servings
pastaskaller med ricotta, spinat, svampe, bechamel, ost og sprød rasp

Fyldt pasta med svampe, ricotta og timianbrødkrummer

Pastaskaller fyldt med svampe, spinat, ricotta og citronskal gratineret i ovnen med bechamel og timianbrødkrummer. Server gerne en let, frisk og syrlig salat til som modspil til den tunge pasta.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

Fyld

  • 2 fed hvidløg
  • 400 g svampe (fx brune champignon)
  • 4 kviste frisk timian
  • 200 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 stk øko citron

Bechamel

  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1 håndfuld parmesan (fintrevet)

Derudover

  • 300 g pastaskaller
  • 1 dl rasp
  • 2 kviste frisk timian
  • olivenolie
  • salt og peber

Noter

Pastaskallerne skal du nok i et større, velassorteret supermarkeder for at finde.

Fremgangsmåde

Fyld

  • Start med at forberede fyldet: Skær de jordede ender af svampene, rens dem og hak dem fint. Skræl hvidløget og hak også det fint.
  • Varm en pande op til middelhøj varme med en spsk olie. Kom svampe og hvidløg på med et drys salt.
  • Hak timian fint og kom også det på panden. Lad det stege, til væsken er fordampet og svampene bløde.
  • Skru ned for varmen, kom spinat på og lad det falde sammen. Sæt fyldet til side, så det kan køle af.
  • Kog pasta efter anvisningen på pakken til al dente.
  • Forbered krummerne ved at riste rasp og finthakket timian på en pande med 2 spsk olivenolie og et nip salt til gyldent og sprødt. Sæt til side.

Bechamel

  • Lav bechamel ved at smelte smør i en gryde. Kom melet i og lad det riste ved middelhøj varme i et par minutter under omrøring.
  • Kom først 1 dl mælk i og rør rundt, til du har en ensartet, tyk "creme". Tilsæt et par dl mælk mere og rør rundt til det tykner.
  • Tilsæt det sidste mælk og bring det langsomt op og simre under konstant omrøring. Når det har boblet i 30 sekunder, tager du din sauce af varmen.
  • Rør fintrevet parmesan i din bechamel og smag til med salt og peber.

Samling

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rør det nu afkølede fyld sammen med ricotta, fintrevet citronskal og et drys salt og peber.
  • Smør et ildfast fat med olie og fordel et par spsk bechamel i bunden.
  • Fyld pastaskallerne med fyld og fordel dem ud i fadet.
  • Hæld den resterende bechamel over og drys med brødkrummerne.
  • Bag din pasta i ovnen i cirka 30 minutter, til det bobler og er gyldent på toppen.