Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Fyldt pasta med svampe, ricotta og timianbrødkrummer
Pastaskaller fyldt med svampe, spinat, ricotta og citronskal gratineret i ovnen med bechamel og timianbrødkrummer. Server gerne en let, frisk og syrlig salat til som modspil til den tunge pasta.
5
fra 1 stemme
Servings:
4
personer
Forberedelse
40
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
I alt
1
time
t
10
minutter
min
Ingredienser
Fyld
2
fed
hvidløg
400
g
svampe
(fx brune champignon)
4
kviste
frisk timian
200
g
frisk spinat
250
g
ricotta
1
stk
øko citron
Bechamel
20
g
smør
2
spsk
hvedemel
6
dl
mælk
1
håndfuld
parmesan
(fintrevet)
Derudover
300
g
pastaskaller
1
dl
rasp
2
kviste
frisk timian
olivenolie
salt og peber
Noter
Pastaskallerne skal du nok i et større, velassorteret supermarkeder for at finde.
Fremgangsmåde
Fyld
Start med at forberede fyldet: Skær de jordede ender af svampene, rens dem og hak dem fint. Skræl hvidløget og hak også det fint.
Varm en pande op til middelhøj varme med en spsk olie. Kom svampe og hvidløg på med et drys salt.
Hak timian fint og kom også det på panden. Lad det stege, til væsken er fordampet og svampene bløde.
Skru ned for varmen, kom spinat på og lad det falde sammen. Sæt fyldet til side, så det kan køle af.
Kog pasta efter anvisningen på pakken til al dente.
Forbered krummerne ved at riste rasp og finthakket timian på en pande med 2 spsk olivenolie og et nip salt til gyldent og sprødt. Sæt til side.
Bechamel
Lav bechamel ved at smelte smør i en gryde. Kom melet i og lad det riste ved middelhøj varme i et par minutter under omrøring.
Kom først 1 dl mælk i og rør rundt, til du har en ensartet, tyk "creme". Tilsæt et par dl mælk mere og rør rundt til det tykner.
Tilsæt det sidste mælk og bring det langsomt op og simre under konstant omrøring. Når det har boblet i 30 sekunder, tager du din sauce af varmen.
Rør fintrevet parmesan i din bechamel og smag til med salt og peber.
Samling
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rør det nu afkølede fyld sammen med ricotta, fintrevet citronskal og et drys salt og peber.
Smør et ildfast fat med olie og fordel et par spsk bechamel i bunden.
Fyld pastaskallerne med fyld og fordel dem ud i fadet.
Hæld den resterende bechamel over og drys med brødkrummerne.
Bag din pasta i ovnen i cirka 30 minutter, til det bobler og er gyldent på toppen.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest