Annonce

Frugtruller med æble og kanel

Frugtruller med æble og kanel

Det ville måske være at gå lidt langt, hvis jeg kaldte disse for sunde vingummier. Men konsistensen er dog ikke helt anderledes. Disse frugtruller er helt uden sukker og konserveringsmidler – kun lavet af naturlige ingredienser. Hvis du forventer en sød vingummi, så vil du helt klart blive skuffet. Men hvis du derimod har lyst til noget sundt syrligt slik, vil du nok blive positivt overrasket. Frugtrullerne skal godt nok have noget tid i ovnen, men de tager ikke mere end 15 minutter at forberede.

Opskrift på sunde frugtruller

Jeg har brugt æbler fra haven, sødet med et par dadler og krydret med kanel. Det er meningen, at rullerne skal være lidt syrlige, men hvis du er til en sødere version, kan du søde mosen med lidt honning eller lignende. I stedet for æbler kan du sagtens bruge andre frugter som blommer, bær eller pærer og smagsgivere som lakridspulver eller vanilje. Kun fantasien sætter grænser – jeg overvejer ihvertfald at prøve en hindbær/lakrids eller blomme/vanilje version!

Er du på udkig efter andre sunde snacks, så kan jeg også anbefale dig at prøve peanutbutter bounty eller sunde romkugler med sorte bønner.

Frugtruller med æble og kanel
Frugtruller med æble og kanel

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

frugtruller med æble og kanel

Frugtruller med æble og kanel

Seje, syrlige frugtruller med æble og kanel a la sund slik og vingummier. Opskriften giver 16 stk.
5 fra 2 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse6 timer

Ingredienser

  • 4 æbler (store og let syrlige)
  • 1 kanelstang
  • 4 dadler (bløde )
  • dl vand
  • stødt kanel

Fremgangsmåde

  • Skær æbler i tern. Du kan godt fjerne skrællen, men jeg synes ikke, at det behøves (der sidder mange vitaminer i skrællen).
  • Fjern stenene fra dadlerne.
  • Kom æbletern i en gryde sammen med vand, kanelstang og dadler, og lad det koge til æblerne er møre.
  • Blend det til mos med en stavblender. Der må ikke være nogen klumper.
  • Bred mosen meget tyndt ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt kanel og bag ved 65 grader (varmluft) i cirka 6 timer til overfladen er tør og fast. Kan du ikke let fjerne det fra bagepapiret, så er det ikke færdigt.
  • Lad det køle helt af og brug så en saks til at klippe det til strimler.
  • Rul strimlerne sammen til ruller og bind evt. et bånd om. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments