Jeg har altid haft lyst til at lave et stort fad med frugt med myntesukker. Sådan en masse forskellig, farverig frugt drysset med den lækreste, knasende og aromatiske myntesukker. Og det skuffede bestemt ikke, da jeg lavede de her frugtfade for et par uger siden, da familien var på besøg til brunch.
Frugt med myntesukker
Frugt med myntesukker er simpelthen bare den allerbedste måde at servere udskåret frugt, hvis du spørger mig. Jeg brugte ferskner, blommer og blåbær, men du kan i princippet bruge de fleste slags frugter og bær. Det er som om, at man kan spise meget mere frugt, når der bare bliver drysset lidt myntesukker på toppen.
Jeg har i hvert fald aldrig set frugt forsvinde så hurtigt, når det havde selskab af koldhævede boller, blåbærsnegle og kaffe. Jeg kan bestemt anbefale dig at give det et skud, og især hvis du skal have gæster til brunch eller morgenmad og gerne vil servere et friskt element.
Er du på udkig efter flere brunchopskrifter, kan jeg anbefale dig at kigge mine brunchopskrifter igennem.
Opskrift på myntesukker
Myntesukker er simpelthen så nemt at lave. Du blender faktisk bare sukker og frisk mynte sammen, fx i en minihakker. Og så har du den mest velduftende portion sukker med tydelig smag af mynte. Bliver eller er du vild med myntesukker, så kan du jo også give dig i kast med andre krydderurter. Det kunne fx være basilikum eller estragon, og det kan næsten kun blive godt. Myntesukker skal helst bruges samme dag, da det sætter sig lidt på køl. Men her kan det godt stå et par dage.
Hvad kan jeg bruge myntesukker til?
Myntesukker kan bruges til meget andet end frugt. Drys det på en kugle is eller på din varme havregrød. Du kan også spice den risengrødstopping op og drysse med myntesukker, du kan røre det i pandekagedejen og få en mild myntesmag eller du kan bruge det i remonce i snegle. Det hele vil helt sikkert smage godt, og der er nærmest ingen begrænsninger.
Laver du en af mine opskrifter som blandt andet denne portion frugt med myntesukker, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Frugt med myntesukker
Ingredienser
- 5 ferskner
- 5 blommer
- 2 dl blæbær
Myntesukker
- 1 dl sukker
- 1 håndfuld mynteblade (ca 15-20 blade)
Køkkenudstyr
- 1 Minihakker
Fremgangsmåde
- Kom sukker og mynteblade i en minihakker/foodprocessor og blend til grønt sukker. Smag evt. til med ekstra mynte.
- Skyl og skær frugt ud. Jeg brugte her blommer, ferskner og blåbær, men du kan bruge det meste.
- Anret frugten og drys med myntesukker.
- Den resterende myntesukker kan opbevares i en lufttæt beholder på køl et par dage.