Du er hermed inviteret til Breakfast Club. Morgenmadsklub masser af kaffe, hygge og french toast med kaffe-mascarpone creme. I hvert fald fald virtuelt. Jeg elsker at holde madklub, og på studiet har jeg været med til at starte en madklub, hvor vi skiftes til at lave aftensmad til hinanden. Men hvorfor har vi ikke morgenmadsklubber? Hvor man kan drikke en masse god kaffe og spise morgenmad? Morgenmad er faktisk næsten mit yndlingsmåltid på dagen, og derfor passede det perfekt, da Nespresso skrev, om jeg ikke ville være med til at sætte fokus på dette.
Ristretto, espresso og lungo kaffe
Jeg har nævnt det før herinde, men jeg er til hverdag ambassadør for Nespresso. Det har sine goder, der blandt andet indeholder lækker kaffe og god viden heromkring. Lige i øjeblikket kører de en kampagne, der skal sætte fokus på lungokaffe. Der er nemlig 3 forskellige slags kaffe, du kan lave ud af en Nespressokapsel. Ristretto, espresso og lungo.
Ristretto er den stærkeste og lungo den mildeste med mest vand i. Men Nespresso har en del kapsler, der er lavet specielt til lungo kaffe. Dermed en stor kop kaffe. Jeg er vild med en lidt stærkere kaffe, og mine lungo favoritter er Envivo Lungo og Fortissio Lungo med en sjat mælk i. Man snakker om, at kaffen bliver længere i en lungo, da der er mere vand, der løber igennem i forhold til en ristretto eller espresso. Men kaffen bevarer stadig sin smag og intensitet.
French toast breakfast club
I weekenden inviterede jeg mine forældre forbi til morgenkaffe og lækker morgenmad. De er altid så søde at hjælpe mig, og jeg ved, at de er vilde med kaffe. Og det er ikke så tit, at jeg inviterer dem på besøg, så dette var en god mulighed for at nyde lidt god kvalitetstid, bare os tre. De ventede tålmodigt med en kop kaffe i hånden, imens jeg lavede morgenmad og tog billeder. Bloggerlivet haha. De er heldigvis vant til det og blev jo belønnet med god morgenmad efterfølgende.
Jeg har længe haft ideen om at toppe french toast med kaffe-mascarpone creme. Jeg havde nemlig en forestilling om, at den saftige og sprøde toast med kanel ville passe super til en cremet kaffecreme. Mascarponecremen er udover kaffe også rørt op med lidt skyr for mere let og morgenmadsvenligt twist. Sådan lidt tiramisu french toast agtigt. Derudover har jeg toppet med friske bær og ristede hasselnødder, der satte prikken over i’et. Jeg er meget tilfreds og vil helt sikkert slå et slag for både french toast med kaffe-mascarpone creme samt morgenmadsmadklubber fremover.
Opskrifter med kaffe
Jeg elsker en god kop kaffe, men jeg elsker nu også mad og søde sager med kaffe. Det kunne eksempelvis være en banankage med kaffe og mascarponecreme eller en chokolademousse med kaffe og bastognekiksebund eller måske tacos med kaffemarineret kylling.
French toast med kaffe-mascarpone creme og bær
Ingredienser
French toast
- 4 skiver brød (store, skåret i halve)
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 2 tsk stødt kanel
- smør
Topping
- 200 g mascarpone
- 200 g skyr (gerne vaniljeskyr)
- 1 spsk honning
- 1 shot kaffe (ristretto (svarer til ca 4-5 spsk stærk kaffe))
- friske bær
- hasselnødder (ristede og grofthakkede)
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
French toast
- Pisk æg, mælk, sukker, kanel og et nip salt sammen til æggemassen.
- Dyp hurtigt skiver af brød i æggemassen på begge sider og steg ved middel-høj varme på en stor pande i smør.
- De skal være gyldne og lidt sprøde på begge sider. Steg gerne af 2-3 omgange, da alle skiver ikke kan være på panden samtidigt.
Topping
- Rør i mellemtiden kaffecremen sammen af mascarpone, skyr, et shot stærk ristretto kaffe og honning.
- Server dine french toast med kaffe-mascarpone creme, friske bær og grofthakkede hasselnødder. Og masser af kaffe selvfølgelig!