Jeg kan simpelthen ikke komme mig over, hvor lækre dadelkugler er! Det er som om, at jeg hver gang bliver overrasket over, hvor nemme de er at lave, og hvor godt de faktisk smager. Der er hverken sukker, smør, olie eller gluten i og alligevel smager de syndige som slik. jeg har dog fundet mig en ny favorit version – dadelkugler med lakrids. Perfekte til lækkersulten om eftermiddagen eller aftenen til en kop the.
Dadelkugler med lakrids
Jeg har efterhånden lavet dem nogle gange, bl.a. med dadler med chokolade og kokos eller dadler med appelsin, peanutbutter og mørk chokolade – og de smager alle fantastisk godt! Denne gang har jeg lavet dem med lidt kakao og lakridspulver. Det er den perfekte sunde snack og mine yndlings dadelkugler. Hvis du ikke har lavet dadelkugler endnu, eller hvis du har brug for en sundere snack, så kan jeg kun anbefale dig at lave disse.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Dadelkugler med lakrids
Ingredienser
- 80 g mandler
- 15 dadler (juicy/bløde)
- 1½ spsk kakaopulver
- ¾ tsk lakridspulver
- 1 tsk lakridssirup (kan undlades)
- 1 nip salt
Køkkenudstyr
- Minihakker
Fremgangsmåde
- Rist mandler i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle lidt af.
- Blend dem herefter i en minihakker/blender så noget er fint og andet lidt groft – jeg kan godt lide, at man stadig kan bide i bittesmå stykker af mandler.
- Kom de bløde dadler ned til mandlerne sammen med resten af ingredienserne.
- Blend det hele godt sammen og tril til små kugler. Opbevar på køl.