Sunde påskeæg med dadler

Sunde påskeæg med dadler

Det her er hjemmelavede sunde påskeæg, og hvis du spørger mig, er de bedre end de klassiske, syndige påskeæg. Jo jo, der er stadig masser af kalorier i, men det er altså af den gode slags. Når de fleste hører ordet påskeæg, tænker de ingredienser som marcipan og nougat, men det er der intet af i disse påskeæg. De er kun lavet af lækre dadler, ristede mandler og andre gode sager.

Opskrift på sunde påskeæg

Min far, som er ret glad for de normale marcipan/nougat-æg overtrukket med chokolade, var sikker på, at de her ikke kunne slå dem. Vi vædede, og jeg vandt – han synes, de her er meget bedre end normale påskeæg. Forestil jer bløde trøfler med smag fra søde dadler, ristede mandler, kokos, kakao og en top dyppet i chokolade og drysset med kokos. Lidt som luksus dadelkugler. De kan virkelig anbefales! Er du på udkig efter flere snacks, så er der mange snackopskrifter at finde på bloggen.

Sunde påskeæg med dadler

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Sunde påskeæg

Sunde påskeæg med dadler

Sundere påskeæg a la dadelkugler med dadler, nødder og chokolade. Smager syndigt men er lidt sundere end de klassiske æg. Opskriften giver 14 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 stk
Forberedelse20 min

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 15 dadler (juicy/bløde)
  • 2 spsk god kakao
  • 2 spsk kokosmel
  • 50 g mørk chokolade (75 g hvis du vil have chokolade hele vejen rundt om)

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Rist mandler i ovnen i 5 minutter ved 180 grader.
  • Blend mandler til de er finthakkede (fx med foodprocessor eller minihakker).
  • Lad dem køle lidt af. Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med mandlerne, til det ligner marcipan-konsistens.
  • Tilsæt kakao og kokosmel og lad det køre rundt. Tilsæt evt en spsk vand eller 2 hvis maskinen har svært ved at køre det rundt.
  • Tril små runde kugler. Det er lidt klistret, så brug 2 skeer og rul dem derefter hurtigt i dine hænder.
  • Placer dem på en stykke bagepapir på en tallerken og sæt dem i køleskabet.
  • Smelt imens chokolade over vandbad.
  • Dyp toppen/halvdelen af ægget i chokoladen, drys med kokosmel og sæt det tilbage på tallerkenen.
  • Fortsæt sådan med alle æg og sæt dem så på køl igen til chokoladen er stivnet.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments