Date bark med pistacie og tahin

Date bark med pistacie og tahin nem opskrift

Er du hoppet med på den virale trend date bark endnu? Hvis ikke så har du noget godt i vente. Det er ikke alle trends, der er gode, men den her kan virkelig noget. Men det går heller aldrig helt galt, når man kombinerer dadler, nødder/nøddesmør og chokolade, så er du også vild med den kombinationer (hvem er ikke?), så anbefaler jeg dig at joine trenden nu. Det er en genial sundere snack, og den holder sig fint på frys i lang tid.

Opskrift på date bark med pistacienødder og tahin

Date bark består hovedsageligt at tre lag. Nederst har du dadler, der mases flade og danner en chewy bund. Ovenpå kommer man så en form for creme, og det er her en slags tahinkaramel (sådan bliver konsistensen i hvert fald, når den sætter sig på frys), en masse finthakkede saltede og ristede pistacienødder og ovenpå en knasende lag mørk chokolade. Det er elementer, der passer så godt sammen, og det er en god kombination af salt, sødt og bittert.

Er du glad for denne opskrift, så skal du også prøve pistaciefyldte dadler med hvid chokolade, en rocky road med dadler og peanutbutter eller måske en dadelbar med kokos og chokolade.

Date bark - viral trend dadelsnack i lag med chokolade

Sundere dadelsnack i lag med tahinkaramel og mørk chokolade

Det der med ordet sundere er jo altid en diskusion, for her får du masser af kalorier, ligesom du spiste slik eller kage, men jeg vil nu alligevel vove at påstå, at de er bedre kalorier, mere naturligt sukker og mere umættet fedt med dadler, mørk chokolade og nøddesmør. Nederst har du de søde og seje dadler, ovenpå et lag af sesamintens tahin med en smule smør og en spsk sirup – bare til at fjerne toppen af bitterheden og give en god konsistens, og så et lag af smeltet mørk chokolade på toppen drysset med lidt ekstra pistacie og flagesalt. Kæmpe haps og virkelig tilfredstillende for den søde tand.

Viral trend: dadelbar, date bark eller?

Jeg er lidt usikker på, hvad jeg skal kalde denne opskrift, men siden den er bygget på trenden date bark, så er jeg gået med det. Det er jo også en form for dadelbar, dadelsnack og dadelkonfekt, så gå med det, du foretrækker. Bare du laver opskriften hehe. Den smager virkelig godt, og jeg laver ofte en stor portion og har dem liggende i fryseren, hvor de kan spises direkte fra. Så er der til aftendessert eller eftermiddagssnack.

Sundere sød snack med dadler, tahin, pistacienødder mørk chokolade

Laver du denne opskrift, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Sundere sød snack med dadler, tahin, pistacienødder mørk chokolade

Date bark med pistacienødder og tahin

En slags dadelsnack i lag: Først dadler, så en slags tahinkaramel, saltede pistacienødder og et lag mørk chokolade. Kæmpe haps. Opskriften giver ca 14 hapsere, og de skal opbevares på frys for den bedste konsistens på tahinkaramellen.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 stk
Forberedelse15 minutter
Frysetid1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 125 g dadler (medjool eller juicy, vægt uden sten)
  • 90 g tahin (gerne den lyse, flydende tahin købt i en grønthandler)
  • 40 g smør (blødt)
  • 1 spsk sirup (eller flydende honning)
  • 1 nip flagesalt
  • 70 g pistacienødder (ristede og gerne saltede (du kan sagtens afskalle de billige af slagsen))
  • 80 g mørk chokolade

Noter

*Du kan evt folde bagepapiret, der går op ad siderne, nedover og presse ovenpå dem. Det er nemmest og klistrer mindst.
Jeg synes, at tahinlaget har den lækreste konsistens fra frys, så jeg opbevarer dem der. Det er op til dig. 

Fremgangsmåde

  • Fór en lille rugbrødsform eller lignende med bagepapir og fordel dadlerne (uden sten) på bunden.
  • Brug et glas eller lignende til at presse dadler flade, så de udgør en bund*.
  • Kom pistacienødderne i en minihakker eller foodprocessor og hak dem fint. Det kan også gøres med en kniv.
  • Kom tahin, blødt smør, sirup og salt i en minihakker eller foodprocessor og blend et par minutter, til det bliver lidt lysere, lidt luftigere og cremet.
  • Fordel tahinblandingen ovenpå dadlerne og drys med pistacienødder. Gem dog 2 spsk pistacienødder til senere.
  • Kom det på frys i en time, så det sætter sig.
  • Smelt chokolade over vandbad og hæld det ovenpå den frosne tahinbund. Drys med de sidste pistacienødder og evt. lidt flagesalt.
  • Sæt på frys i minimum 30 minutter mere, til det har sat sig.
  • Skær ud i mindre bidder og opbevar på frys.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments