En slags dadelsnack i lag: Først dadler, så en slags tahinkaramel, saltede pistacienødder og et lag mørk chokolade. Kæmpe haps. Opskriften giver ca 14 hapsere, og de skal opbevares på frys for den bedste konsistens på tahinkaramellen.
5 fra 1 stemme
Antal: 14stk
Forberedelse15 minuttermin
Frysetid1 timet30 minuttermin
Ingredienser
125gdadler(medjool eller juicy, vægt uden sten)
90gtahin(gerne den lyse, flydende tahin købt i en grønthandler)
40gsmør(blødt)
1spsksirup(eller flydende honning)
1nipflagesalt
70gpistacienødder(ristede og gerne saltede (du kan sagtens afskalle de billige af slagsen))
80gmørk chokolade
Noter
*Du kan evt folde bagepapiret, der går op ad siderne, nedover og presse ovenpå dem. Det er nemmest og klistrer mindst.Jeg synes, at tahinlaget har den lækreste konsistens fra frys, så jeg opbevarer dem der. Det er op til dig.
Fremgangsmåde
Fór en lille rugbrødsform eller lignende med bagepapir og fordel dadlerne (uden sten) på bunden.
Brug et glas eller lignende til at presse dadler flade, så de udgør en bund*.
Kom pistacienødderne i en minihakker eller foodprocessor og hak dem fint. Det kan også gøres med en kniv.
Kom tahin, blødt smør, sirup og salt i en minihakker eller foodprocessor og blend et par minutter, til det bliver lidt lysere, lidt luftigere og cremet.
Fordel tahinblandingen ovenpå dadlerne og drys med pistacienødder. Gem dog 2 spsk pistacienødder til senere.
Kom det på frys i en time, så det sætter sig.
Smelt chokolade over vandbad og hæld det ovenpå den frosne tahinbund. Drys med de sidste pistacienødder og evt. lidt flagesalt.
Sæt på frys i minimum 30 minutter mere, til det har sat sig.