Har du brug for inspiration til sundere søde sager? Ja så tror jeg lige, at denne opskrift på dadelkugler med peanutbutter er noget for dig (og mig). Jeg kan vist ikke rigtig lægge skjul på, at jeg virkelig godt kan lide dadelkugler – på bloggen finder du allerede dadelkugler med lakrids og dadelkugler med appelsin og chokolade. Jeg har denne gang forsøgt mig med en ny variant i dag med en midte af peanutbutter.
Dadelkugler med peanutbutter
Det gode ved dadelkugler er, at de er virkelig nemme at lave, og så smager de af slik, selvom de kun indeholder lutter gode sager. Denne gang er selve dadelkuglerne lavet med kakao og kokosmel, og indeni gemmer der sig en overraskelse i form af crunchy peanutbutter. Nøj hvor smager det godt! Det kunne være, at jeg også skulle forsøge mig med nutella som overraskelse. Det kan da umuligt blive dårligt vel?
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Dadelkugler med peanutbutter
Ingredienser
- 60 g mandler
- 15 dadler (juicy)
- 1 nip salt
- 1 spsk kakaopulver (med top)
- 1 spsk kokosmel (med top)
- 8 tsk crunchy peanutbutter
Fremgangsmåde
- Lav små kugler af peanutbutter, cirka 16 stk og frys dem ned i minimum en time.
- Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle lidt af.
- Blend de afkølede mandler – der må gerne stadig være bid, altså små stykker mandler.
- Fjern eventuelle sten fra dadlerne og blend dem sammen med de hakkede mandler, salt, kokosmel og kakaopulver i foodprocessoren, til det bliver til en samlet masse.
- Tag peanutbutter-kuglerne op af fryseren og tril dem hurtigt til helt runde kugler i din hånd.
- Tag cirka en god teske dadelkugle-masse i hånd, tryk det lidt fladt og form den derefter rundt om peanutbutter-kuglen. Rul den helt rund i hånden.
- Fortsæt med alle kuglerne og opbevar dem på køl.