Favorit dadelkugler med lakrids

5. oktober 2014

dadelkugler med lakridsJeg kan simpelthen ikke komme mig over, hvor lækre dadelkugler er! Det er som om, at jeg hver gang bliver overrasket over, hvor nemme de er at lave, og hvor godt de faktisk smager. Der er hverken sukker, smør, olie eller gluten i og alligevel smager de syndige som slik. jeg har dog fundet mig en ny favorit version – dadelkugler med lakrids. Perfekte til lækkersulten om eftermiddagen eller aftenen til en kop the.

Jeg har efterhånden lavet dem nogle gange, bl.a. med nutella og ristede nødder eller mørk chokolade og kokos eller appelsin, peanutbutter og mørk chokolade – og de smager alle fantastisk godt! Denne gang har jeg lavet dem med lidt kakao og lakridspulver. Hvis du ikke har lavet dadelkugler endnu, eller hvis du har brug for en sundere snack, så kan jeg kun anbefale dig at lave disse 😀

Find endnu flere opskrifter på snacks og sundere søde sager lige her.

dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids (til ca 16 kugler)

  • 80 g mandler
  • 15 bløde dadler
  • 1 stor spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk lakridspulver (fx Johan Bülow) – kan udelades
  • 1 tsk lakridssirup (fx Johan Bülow)
  • 1 nip salt

Så nemt er det: 
Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle lidt af. Blend dem herefter i en foodprocesser/blender så noget er fint og andet lidt groft, jeg kan godt lide, at man stadig kan bide i bittesmå stykker af mandler. Jeg bruger denne blender (affiliate link), der er super til prisen.

Kom de bløde dadler ned til mandlerne sammen med resten af ingredienserne. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du overhælde dem med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Blend det hele godt sammen og tril til små kugler.

  • Reply
    Anna Warrington
    5. oktober 2014 at 13:07

    Åh, dadelkugler er bare det bedste! Næste gang skal der helt sikkert lakrids i mine 😀

    • Reply
      Anna
      6. oktober 2014 at 10:55

      Det er bare så lækkert Anna! Det må du gøre 😉
      – Anna

  • Reply
    Louise
    5. oktober 2014 at 19:18

    Hvor køber du lakridspulver og lakridssirup henne? 🙂

    • Reply
      Anna
      6. oktober 2014 at 10:55

      Hej Louise,
      jeg har købt mit i en specialforretning i Roskilde. Jeg mener, at du kan få det i de fleste specialforretninger, bl.a. hvor de også har chokolade, vin osv. Håber du finder det 🙂
      – Anna

  • Reply
    Stinna
    6. oktober 2014 at 19:29

    Åh hvor ser de skønne ud 🙂

    • Reply
      Anna
      6. oktober 2014 at 20:27

      Tak Stinna!
      Det er bare den bedste form for “sund slik” 😉
      – Anna

  • Reply
    Stine
    9. december 2014 at 19:20

    Behøver man sirup eller kan man nøjes mer mere pulver?

    • Reply
      Anna
      10. december 2014 at 8:57

      Hej Stine. Du kan sagtens nøjes med lakridspulver!
      Du kan bare smage dig frem, efter hvor meget lakridssmag du kan lide 🙂
      – Anna

  • Reply
    Inge Andersen
    16. december 2014 at 17:38

    Jeg har lige lavet dem, og de er bare SÅ lækre. I halvdelen kom jeg 1 spsk rom og overtrak dem med chokolade, det var også godt.

    • Reply
      Anna
      16. december 2014 at 19:22

      Hej Inge,
      det lyder virkelig også lækkert! Jeg er glad for, at du kunne lide dem 🙂
      – Anna

  • Reply
    Tanja
    14. maj 2016 at 20:16

    Hej Anna. Ved du, hvor længe de kan holde sig?

    • Reply
      Anna Bartels
      15. maj 2016 at 9:22

      Hej Tanja.
      De kan i hvert fald holde sig en uges tid på køl.
      Men herhjemme holder de nu ikke så længe 😉

  • Reply
    Kate andersen
    14. november 2018 at 17:32

    Hmm glæder mig til lave dem nu, men du skriver oppe over opskriften at du har denne gang lavet dem med bla kokos.
    Men der er ikke kokos i den opskrift du har lagt ud.
    Så nu blir jeg i tvivl om det er en forglemmelse i opskriften?.
    Tak for en lækker opskrift som jeg glæder mig til lave nu.
    Mvh kate

    • Reply
      Anna Bartels
      14. november 2018 at 17:44

      Hej Kate. Det tror jeg simpelthen er en fejl – ingen kokos denne gang.
      Men du kan sagtens komme lidt kokos i, hvis du kan lide det. Det vil ikke gøre dem dårligere 😉
      Jeg håber, at du kan lide dem!
      Og tak. Jeg retter til 🙂
      Kh Anna

Svar

Instagram