Favorit dadelkugler med lakrids

dadelkugler med lakridsJeg kan simpelthen ikke komme mig over, hvor lækre dadelkugler er! Det er som om, at jeg hver gang bliver overrasket over, hvor nemme de er at lave, og hvor godt de faktisk smager. Der er hverken sukker, smør, olie eller gluten i og alligevel smager de syndige som slik. jeg har dog fundet mig en ny favorit version – dadelkugler med lakrids. Perfekte til lækkersulten om eftermiddagen eller aftenen til en kop the.

Jeg har efterhånden lavet dem nogle gange, bl.a. med nutella og ristede nødder eller mørk chokolade og kokos eller appelsin, peanutbutter og mørk chokolade – og de smager alle fantastisk godt! Denne gang har jeg lavet dem med lidt kakao og lakridspulver. Hvis du ikke har lavet dadelkugler endnu, eller hvis du har brug for en sundere snack, så kan jeg kun anbefale dig at lave disse 😀

Find endnu flere opskrifter på snacks og sundere søde sager lige her.

dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids (til ca 16 kugler)

  • 80 g mandler
  • 15 bløde dadler
  • 1 stor spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk lakridspulver (fx Johan Bülow) – kan udelades
  • 1 tsk lakridssirup (fx Johan Bülow)
  • 1 nip salt

Så nemt er det: 
Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle lidt af. Blend dem herefter i en foodprocesser/blender så noget er fint og andet lidt groft, jeg kan godt lide, at man stadig kan bide i bittesmå stykker af mandler. Jeg bruger denne blender (affiliate link), der er super til prisen.

Kom de bløde dadler ned til mandlerne sammen med resten af ingredienserne. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du overhælde dem med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Blend det hele godt sammen og tril til små kugler.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments