Her kommer lige en advarsel. Hvis du er på kur, så skal du virkelig ikke læse videre, for det her er sådan nogle cookies, du vil have flere af. Mød disse chewy chocolate chip cookies med chokolade. De er til dig, som bare elsker nogle virkelig gode cookies!
Opskrift på cookies med chokolade
Jeg havde sådan lyst til cookies igår, så jeg måtte jo igang. Og det førte til de lækreste chewy chocolate chip cookies. De er sprøde i kanten og virkelig chewy og lækre inde i midten, og så er der de største stykker mørk chokolade med orangeknas indeni. Du kan sagtens bruge en anden slags chokolade, det smager også super godt! De her cookies med chokolade er lavet på lidt olie og ikke smør, og det skulle gøre dem meget bedre, og det blev jeg da selvfølgelig nødt til at prøve! Og det er bestemt ikke sidste gang…
Er du vild med disse, så skal du også prøve mine verdens bedste chocolate chip cookies, mine brownie cookies, havregrynscookies med hvid chokolade eller peanutbuttercookies.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Cookies med chokolade
Ingredienser
- 270 g brun farin
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver (med top)
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- 170 g mørk chokolade (jeg brugte den med orangeknas)
- 1 dl smagsneutral olie
Fremgangsmåde
- Pisk brun farin, æg og kornene fra vaniljestangen sammen. Det skal blive lidt luftigt.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og salt og rør stille og roligt rundt.
- Rør olie i dejen.
- Hak den mørke chokolade meget groft og vend det i dejen. Dejen er ret klistret, men det er meningen.
- Dæk skålen med film eller et viskestykke og sæt skålen i køleskabet i en time.
- Tag 2 bageplader med bagepapir frem, og brug en spiseske til at sætte 15 store klatter på pladerne.
- Tryk dem lidt flade, men ikke for meget. Der skal være god plads imellem, da de flyder lidt ud.
- Bag dem i 10 minutter i en 175 grader varm ovn. De skal se ufærdige ud, når de kommer ud af ovnen. Det er det der gør, at de bliver chewy i midten.
- Lad dem hvile 5 minutter på bagepladen og flyt dem så over på en bagerist for at afkøle helt og blive hårde.