Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade

Peanutbutter cookiesDisse peanutbutter cookies er røget direkte ind på top 2 over de bedste cookies, jeg nogensinde har smagt. Den anden finder du lige her. Tro mig, du vil snyde dig selv, hvis du ikke laver (mindst) en portion! Men jeg vil dog også advare dig… De kan gå hen og blive din nye afhængighed – jeg havde ihvertfald svært ved ikke at spise dem alle på én gang 😉

De er præcis som cookies (efter min mening) skal være. Sprøde i kanten. Chewy i midten. Saltede. Store stykker chokolade. Både lys og mørk. Jeg er i forvejen ret begejstret for peanutbutter, og det fungerer også virkelig godt i cookies. Jeg har brugt den crunchy version, hvilket betyder, at der i cookies’ne er små, knasende peanuts. Inspirationen kommer herfra. Kombinationen af det sprøde og salte sammen med den søde mælkechokolade og den lidt bitre mørke chokolade er slet ikke til at stå for. Jeg må vist i køkkenet for at lave dem igen…

Find endnu flere opskrifter på cookies og småkager lige her.

Peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade (14 cookies)

  • 100 g smør, blødt
  • 80 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 115 g hvedemel
  • 85 g havregryn, gerne grovvalsede
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g crunchy peanutbutter, stuetemperatur (denne er min favorit – affiliate link)
  • 140 g chokolade (jeg brugte halv mørk, halv mælk)

Så nemt er det: Start med at piske smør, sukker og brun farin i et par minutter, til det er cremet og luftigt. Pisk ægget godt sammen med og tilsæt derefter peanutbutter og pisk. Pisk også mel, havregryn, bagepulver og salt i. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Stil dejen på køl i 10 minutters tid, imens ovnen opvarmes til 190 grader varmluft.

Tril dejen til cirka 14 kugler og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem. Giv hver kugle et lille tryk og bag dem i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten. Lad dem blive på bagepladen i et par minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments