Denne opskrift på citronpasta er en af mine go-to pastaretter, når det skal være nemt og lækkert. Det er en af de retter, der kan laves på under 20 minutter, og det er efterhånden blevet en genganger i vores køkken herhjemme. Derfor tænkte jeg, at det måtte være tid til at dele den med jer. Den er både super her om sommeren, men vi har også spist den til vinter og drømt os lidt mod varmere himmelstrøg.
Opskrift på citronpasta med feta og hasselnødder
Denne opskrift på citronpasta er super simpel og består af spaghetti, frisk persille, masser af citronskal og -saft, smuldret feta og grofthakkede, ristede hasselnødder. Det er en virkelig god kombination af noget sprødt, cremet, salt, syrligt og friskt. Retten er vegetarisk, men du kan sagtens servere den til et stykke fisk eller kylling.
Simpel og hurtig pastaret
Hvis du er på udkig efter andre simple og nemme pastaopskrifter, kan jeg også anbefale disse:
- Sommerpasta med citronsauce, edamamebønner og langtidsbagte tomater (første favorit)
- Pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater (anden favorit)
- Pasta med kongerejer, chili og tomater
- One pot pasta med chorizo og tomater
Citronpasta med feta, persille og ristede hasselnødder
Ingredienser
- 1 håndfuld hasselnødder
- 1 bundt frisk persille
- 350 g spaghetti
- 2 øko citroner (skal fra to, saft fra en)
- 100 g feta (gerne fra blok)
- salt og peber
- olivenolie
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Rist hasselnødder i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
- Lad dem afkøle lidt og nulr derefter skallen af med fingrene.
- Skyl persille og hak det groft. Hak også nødderne groft.
- Kog pasta efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.
- Vend pasta med persille, nødder, et godt skvæt olivenolie, salt, peber, smuldret feta og citronsaft og -skal.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!