Pasta med kongerejer, chili og persille

Pasta med kongerejer, chili og persille

Engang imellem (læs: ofte) må aftensmaden gerne være sådan helt simpel. Simpelt betyder nemlig ikke, at det ikke er lækkert – tværtimod, ihvertfald ikke i dette tilfælde. Her betyder det hurtig mad med forholdsvis få ingredienser og masser af smag fra lækre sager. Her passer denne linguine med kongerejer perfekt ind. Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift fra kogebogen ‘Peralta‘ af Trine Hahnemann og Lars Ranek, som jeg har fået tilsendt.

Opskrift på pasta med kongerejer

Jeg har valgt at lave en simpel pasta med kongerejer med masser af hvidløg, persille, tomater, store rejer og persille, og så har jeg tilføjet et touch af chiliflager, citronsaft og -skal. Retten tager ikke mere end 20 minutter at lave, og så er den fyldt med smag og er virkelig frisk og lækker. Køb endelig nogle ordentlige rejer! Jeg købte lækre kongerejer fra frost, hvor halen stadig sidder på. Er du fan af nemme pastaretter, så vil jeg anbefale dig at kigge på mine mange pastaopskrifter på bloggen.

Pasta med kongerejer, chili og persille
Pasta med kongerejer, chili og persille

Pasta med kongerejer, chili og persille

En simpel pastaret med store rejer, tomater, chili og persille. Nem og lækker aftensmad på 20-25 minutter.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 min

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 300 g kongerejer (evt. optøede fra frost, uden hoved og tarm)
  • 4 forårsløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille (finthakket)
  • 300 g pasta (gerne linguine)
  • 1 øko citron (skal fra 1, saft fra den halve)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Hak hvidløg fint og mos det lidt sammen med chiliflagerne.
  • Skær forårsløg i skiver og halver tomaterne.
  • Varm en stor pande op til middelvarme, tilsæt olie og sauter løg, chiliflager og forårsløg i 4-5 minutter, uden at det tager farve.
  • Skru op på høj varme, tilsæt rejer og svits dem i et par minutter, til rejerne er stegt.
  • Tilsæt tomater, citronskal og godt med salt og peber og rør hurtigt sammen. Tag panden af varmen.
  • Imens skal du koge pastaen efter anvisningen på pakken – i letsaltet vand, til de er al dente (med lidt bid).
  • Hæld vandet fra, men gem ca 1 dl af kogevandet.
  • Kom panden tilbage på varmen og vend hurtigt linguine sammen med rejer, finthakket persille, citronsaft og eventuelt lidt pastavand. Server med ekstra citron.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments