Chokoladefudge med hasselnødder

Chokoladefudge med hasselnødder

I dag skal du have opskriften på chokoladefudge med hasselnødder. Jeg har ofte kommet et stykke fudge eller to i min bland-selv slikpose, men jeg har helt ærligt altid syntes, at det var lidt kedeligt. Jeg ville hellere spise karameller eller andet.

Derfor har jeg nok også haft lidt modstand på hjemmelavet fudge, selvom jeg faktisk har hørt godt om det. “Men det må jo være typerne, der elsker dem fra bland-selv slik”, har jeg tænkt. Jeg kan fortælle, at jeg nu har prøvet det og wow det er GODT. Og det er noget helt andet. Det er jeg næsten sikker på, at både du, der elsker klassisk bland-selv slik fudge og dig, der ikke er så vild med det vil mene.

Opskrift på chokoladefudge med hasselnødder

Så altså. Det her er en opskrift på chokoladefudge, der er sej i konsistensen. Ikke på den seje og chewy karamel-måde men heller ikke må den klassiske fudge, der næsten smuldrer i munden. Den her smelter i munden, og den er sej at bide i. Den smager af brownie – du ved sådan en intens én af slagsen, der er næsten trøffelagtig. Sådan smager den. Så hvis du ikke er til karameller og brownie, så er du heller ikke til disse. Men hvem er ikke det?

Er du vild med denne opskrift på chokoladefudge, skal du også prøve mine opskrifter på chokoladekarameller, ingefærkarameller med honning eller hjemmelavede skumfiduser.

Chokoladefudge med hasselnødder

Hjemmelavet slik – til dig selv eller som værtindegave

Jeg elsker at bage kage. Men jeg elsker altså også at lave hjemmelavet slik, som man kan gå og hapse af. Sådan noget hvor man ikke behøver et stort stykke men faktisk kan “nøjes” med et stykke chokoladefudge eller to til en kop te eller kaffe. En lille hverdagsdessert om du vil eller servere til gode venner efter en god (og mættende) middag.

De ville til gengæld også være perfekte som en værtindegave, og de tager måske 10 minutter at bikse sammen. Det er virkelig nemt. Herefter skal de bare hygge sig et par timer på køl, inden du skærer dem ud. Du kan også opbevare dem på køl, hvor de kan holde sig en uge eller to. Eller på frys hvor de kan holde sig endnu længere – her bliver konsistensen dog lidt hårdere.

Hvad kan jeg ellers komme i min fudge?

Åh her er det jo næsten kun fantasien, der sætter grænser. Chokoladen kan næsten ikke undlades, fordi den også er med til at give den her chokoladefudge sin gode smag og konsistens.. Er du dog ikke til mørk chokolade, kan du eksempelvis bruge mælkechokolade. Jeg bruger hasselnødder, fordi det giver en “nutella-vibe”, og så tilsatte jeg lidt hasselnøddesmør, fordi jeg havde det i skabet, og fordi det kunne fremhæve smagen af hasselnødder endnu mere. Vælg de nødder du har eller bedst kan lide – du kan også fylde med andet slik, kokosflager, tørrede bær eller lignende. Jeg kunne blive ved.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Chokoladefudge med hasselnødder
Chokoladefudge med hasselnødder

Chokoladefudge med hasselnødder

Fudge møder karameller i denne luksusudgave med mørk chokolade og ristede hasselnødder. Utroligt nemt at lave og meget meget bedre og nærmest ikke sammenligneligt med det, du får hos bland selv slik-manden. Opskriften giver 45-50 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 45 stk
Forberedelse15 minutter
Køletid3 timer

Ingredienser

 • 2 håndfulde hasselnødder
 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 300 g mørk chokolade
 • 1 spsk smør
 • 2 spsk hasselnøddesmør (kan sagtens undlades, hvis du ikke har)
 • flagesalt

Fremgangsmåde

 • Rist hasselnødderne på en pande til gyldne.
 • Lad dem køle lidt af, nulr skallerne af i et viskestykker eller med hænderne og hak så nødderne groft.
 • Kom den kondenserede mælk i en gryde og bræk chokoladen i mindre stykker ned i.
 • Opvarm ved lav varme, til chokoladen er smeltet. Rør ofte.
 • Når chokoladen er smeltet, skal du røre smør, et nip salt og evt. hasselnøddesmør i.
 • Tilsæt ⅔ af de hakkede nødder og rør rundt.
 • Bred ud i en lille form foret med bagepapir og drys med resten af nødderne og lidt ekstra flagesalt.
 • Sæt på køl i minimum 3-4 timer og skær så ud i mindre bidder med en skarp kniv.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments