Annonce

Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser

Jeg har haft på min to-do liste i lang tid at skulle lave hjemmelavede skumfiduser. Faktisk i flere år. Og til jul bød muligheden sig, da jeg som en tradition laver spiselige gaver til mine bedsteforældre til jul. Det faldt især i mændenes smag, der begge elsker søde sager. Jeg har lavet to varianter. En med hindbær og en med vanilje. Men du kan i princippet komme det meste i: lakrids, appelsinskal, stærk kaffe, rom, andre former for frysetørede bær, pulver osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

En hyggelig aktivitet for børn og barnlige sjæle

Jeg var ret spændt på, om det ville være svært eller for klistret at lave hjemmelavede skumfiduser, og her kan jeg fortælle dig, at jo – det er klistret. Men det er faktisk et ret sjovt projekt – både for børn og barnlige sjæle – og virkelig nemt at lave. Hjemmelavede skumfiduser er i hvert fald noget, du kan tage dine børn med i køkkenet og lave. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver hjemmelavede skumfiduser. I kan også overveje at lave marengskys med lakrids eller chokoladekarameller med mandler og havsalt.

Hjemmelavede skumfiduser
Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser er en nem og sjov aktivitet for hele familien. Skumfiduserne kan nemt smages til med jeres favoritter – fx hindbær, romessens, chokolade, lakrids, vanilje og meget mere. En perfekt værtindegave også.
5 fra 2 stemmer
Antal: 100 stk
Forberedelse1 time 15 minutter
Afkølning3 timer

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 600 g sukker
  • 15 blade husblas
  • Flormelis

Noter

*Tip: De klistrede skåle og remedier kan nemt vaskes rene med varm vand.
Smag dine skumfiduser til med alt fra lakridspulver, vaniljepulver, frysetørrede hindbær, romessens og meget mere. Du kan også dyppe dem i smeltet chokolade. 

Køkkenudstyr

  • Røremaskine
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde og lade det simre i 20 minutter.
  • Læg i mellemtiden husblas i blød i koldt vand – prøv at skille bladene fra hinanden efter nogle minutter, så de alle bliver helt bløde.
  • Kom den varme sukkersirup op i en stor skål (brug gerne en røremaskine) og opløs husblas heri, 2 blade ad gangen.
  • Lad det stå og køle af i 10 minutter.
  • Pisk din sukkersirup på middel-høj hastighed i omkring 25 minutter. Den skal være helt stiv, og det gøres klart nemmest på en røremaskine.
  • Imens skal du dække et par forme med flormelis ved at si en pænt lag i bunden.
  • Når du har en stiv marengs, kan du dele portionen op og smage til med dine valgte smage (se noter).
  • Kom skumfidus-masserne i de flormelisdækkede forme og si lidt mere flormelis på toppen. Det er klistret – det skal det være. Så vær tålmodig og brug en dejskraber + en spiseske til at flytte rundt på det*.
  • Lad det afkøle et par timer, hvorefter du kan klippe dem ud til skumfiduser.
  • Vend dem i ekstra flormelis og opbevar dem i lukkede poser eller bokse.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments