Marengskys med lakrids

Marengskys med lakrids

Lækre, luftige, sprøde og chewy marengskys med lakrids. For et par weekender siden skulle vi holde fødselsdag for min søster. Hun ville gerne have is til dessert, og så foreslog jeg hende, om jeg ikke skulle lave nogle marengskys til isen. Det blev til disse virkelig lækre lakridskys. Både gæster og familien var heldigvis helt vilde med dem.

Jeg prøvede mig egentlig frem med mængden af lakrids, men det blev helt perfekt i forhold til selve lakridssmagen. Det er ikke sidste gang, at jeg laver dem! Og især ikke som topping til is. Næste gang kunne også godt tænke mig at eksperimentere med andre varianter med nødder, hindbær eller chokolade.

Find flere opskrifter på slik lige her.

Marengskys med lakrids
Marengskys med lakrids


Marengskys med lakrids (2 store bageplader)

  • 3 æggehvider
  • 180 g sukker
  • 1/2 tsk eddike
  • 1 tsk lakridspulver (jeg brugte Johan Bülows)
  • 1 spsk lakridssirup (Johan Bülow)

Så nemt er det: Start med at piske æggehvider stive og kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker. Kom eddiken i. Pisk i 5-7 minutter til den er helt stiv. Vend lakridspulver i med en dejskraber. Gør en sprøjtepose klar med en tyl i. Vend lakridssirup forsigtigt i din marengs. Prøv kun at vende marengsen et par gange – på den måde får du små fine striber af lakridssirup i.

Kom marengsmassen ned i sprøjteposen og sprøjt det ud i små kys på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. en time ved 100 grader – måske lidt mere. Lad dem køle af på en rist og kom de afkølede kys ned i en lufttæt beholder.

Tip: Hvis kyssene skulle blive bløde (jeg kom til at lade dem stå ud for længe, så det skete for mig), så kan du bare putte dem i ovnen ved 100 grader i ca 20 minutter – så bliver de sprøde igen.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments