Elsker du bounty, og elsker du sundere snacks med dadler? Så tror jeg at du vil elske disse bounty fyldte dadler. Haps de er gode, og haps de forsvandt alt for hurtigt herhjemme, så jeg vil bare lige dele opskriften med jer og smutte i køkkenet for at lave endnu en portion. Hej hej!
Opskrift på bounty fyldte dadler med chokolade
Det var egentlig min veninde Maria, der introducerede mig til fyldte dadler. Først med nøddesmør – seriøst prøv at fylde dem med hasselnøddesmør også. Det er helt genialt. Derfra fik jeg lyst til at eksperimentere lidt videre, og jeg elsker virkelig bounty. Fx bountyis og den klassiske bountybar, og jeg tænkte, at man da måtte kunne lave en slags bountyfyld og gerne i en sundere version end klassikeren med kondenseret mælk og masser af sukker. Jovist, de er også gode, men de her kan virkelig også noget.
Er du vild med sunde snacks med dadler, så skal du også prøve sundere bountykage, måske rocky road med dadler og peanutbutter eller sunde snickerskugler.
Sund snack med dadler, kokos og chokolade
Så er du på udkig efter en sund snack med dadler, kokos og chokolade – og en nem én af slagsen, så er du kommet til rette sted. Det er egentlig bare dadler fyldt med en slags kokosfyld af den fede del af kokosmælken, kokosmel og lidt vanilje, og så er den hele dyppet i mørk chokolade. Det er virkelig lækkert, og den seje dadel sammen med det fede kokosfyld og den knasende, bitre mørke chokolade er bare virkelig perfekt.
Dadler med fyld dyppet i chokolade
Fyldte dadler er så godt, og hvis du stadig har det til gode, så har du gode ting i vente. Det lover jeg. Du kan fylde dem med alt muligt. Hasselnøddesmør er en favorit hos os. Det kan også være en klassiker som peanutbutter eller måske hakkede nødder. Der er mange muligheder! Lov mig bare at prøve de her bounty fyldte dadler også.
Opbevar endelig gerne disse bounty fyldte dadler på frys for en lidt mere chewy konsistens, og så holder de længere (hvis du altså ikke spiser dem). Tag dem gerne op og lad dem tø i 5-10 minutter – så er de perfekte.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Bounty fyldte dadler med chokolade
Ingredienser
- 18 stk dadler (gerne medjool eller juicy dadler for en billigere version)
- 1 dåse kokosmælk (den fede del – stil gerne på køl natten inden)
- 1 dl kokosmel
- 1 nip vaniljepulver (eller vaniljeessens. Kan undlades)
- 200 g mørk chokolade
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Start med at grave den fede del af kokosmælken ud af dåsen (den skulle gerne ligge øverste) og kom den i en skål.
- Lad det temperere lidt et varm sted (fx et solspot), så den bliver nemmere at arbejde med.
- Skær et snit i dadlerne, så du kan få stenen pænt ud.
- Smelt chokoladen.
- Rør den fede kokosmælk godt sammen med kokosmel og vanilje.
- Fyld hver dadel med kokosfyld og dyp/vend rundt i den smeltede chokolade. Dryp af og placer på en tallerken med bagepapir.
- Fortsæt med alle dadlerne og slut af med et lille drys flagesalt.
- Sæt på frys i minimum 1 time, til chokoladen har sat sig.
- Opbevar gerne på frys og tag op 5 minutter før, du skal spise den.