En super simpel bønnesalat der alligevel aldrig slår fejl. Jeg mener alt med pesto, soltørrede tomater og feta, går man bare aldrig galt i byen med, hvis du spørger mig. Og så har jeg opdaget noget andet. Jeg får alt for sjældent grønne bønner som disse haricots verts. De smager jo mega godt! Efter at have lavet denne salat brugte jeg resterne som bønnefritter: frosne, vendt i olivenolie og salt og bagt sprøde i ovnen. Kæmpe win. Det er altså (også) godt.
Simpel bønnesalat med feta og pesto
Denne bønnesalat er frisk, sprød, cremet, syrlig og er fyldt med smag på trods af de få ingredienser. Den består af optøede grønne bønner, haricots verts, men hvis du ligger inde med friske, så brug endelig dem. Men husk at koge dem først. De er vendt i en pesto-citron dressing, friske tomater, soltørrede tomater og feta. Bum. Så nemt og hurtigt er det, og den passer til det meste. Sommer, forår, efterår og vinter. Som tilbehør til fx kyllingefrikadeller eller blomkålsdeller, til buffet eller tilføjet lidt kylling som salat til frokost. Jeg skal i hvert fald meget snart lave den igen.
Bønnesalat med pesto, feta, friske og soltørrede tomater
Ingredienser
- 400 g haricot verts (fra frost)
- 8 tomater (fx cocktail tomater)
- 3 spsk soltørrede tomater (hakket, fra olie i glas)
- 75 g feta
- 2 spsk pesto
- ½ citron
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Overhæld de frosne bønner med kogende vand og lad det trække i 10 minutter.
- Hæld vandet fra.
- Skær tomater i små både og skær feta i små tern.
- Rør pesto sammen med citronsaft, 1 spsk olie fra de soltørrede tomater og et drys salt og peber.
- Vend det hele sammen i en skål og server.