Bagt spidskål med tahin-cashewdressing

Bagt spidskål med tahin-cashewdressing

“Jeg spiser aldrig kål på andre måder igen”. Det var nok sådan, jeg havde det, da jeg spiste kål på denne måde for første gang. Jovist, frisksnittet kål er lækkert, men der er noget helt særligt over den her måde af bagt spidskål eller hvilken som helst anden kål, kan man sige. Dressingen er sådan set bare et forslag – du kan servere kålen på mange forskellige måder og som tilbehør til det meste.

Opskrift på bagt spidskål med tahin-cashewdressing

Det her er virkelig bare en nem måde at servere kål på, og som de fleste vil kunne lide, fordi det faktisk er fyldt med smag, fordi det bliver ristet i kanterne, og så er det super mørt og saftigt og virkelig nemt at lave. Du snitter faktisk bare kålen groft, vender med lidt olie, salt og peber og bager det i 25 minutters tid. Herfra kan du så servere det til alt fra fisk og kød, i sandwiches, i bowls og salater og meget mere. Det er næsten lige før, man kan spise det, som det er, og være glad.

Dressingen er lavet på cashewnødder, tahin, masser af persille, lidt hvidløg (kan undlades), citron, olivenolie og vand, og den er helt glat og cremet og fuld af smag. Det giver et virkelig fint twist til den ellers milde kål, og du kan variere den præcis, som du har lyst til. Det er fx også lækkert at blende lidt jalapenos (dem i lage på glas) i for lidt spice, andre urter, en asiatisk version med sesamolie og revet ingefær og meget mere.

Er du vild med spidskål, så skal du også prøve smørstegt spidskål, stegt spidskål med ristede kikærter og citrondressing eller måske lun spidskålssalat med dadler og mynte.

Dressing vegansk med cashewnødder og tahin og urter

Nemt og simpelt tilbehør med spidskål, der passer til alt

Jeg kunne servere denne portion bagt spidskål til nærmest alt. Som grønt tilbehør til et stykke kylling eller fisk, som fyld i bowls, salater, sandwiches eller pitabrød eller bare som det er, evt. med lidt ristede kikærter eller nødder på toppen for ekstra knas. Jeg håber og tror, at du vil prøve det, og at du så vil hive det frem fra tid til anden, for det er en rigtig fin opskrift at have i ærmet, og det er en virkelig nem og lækker måde at spise en masse kål på.

Lun spidskålssalat med eller uden dressing

Jeg føler ofte, at spidskål serveres i en salat, fx spidskålssalat med æbler, og jovist det er også rigtig lækkert og friskt, men spidskål og kål generelt er virkelig også godt lunt. Sådan bagt spidskål som en lun spidskålssalat. Og du behøver sådan set ikke bruge spidskål – det kan også være hvidkål eller rødkål. Det gør ingen forskel, og det hele vil helt sikkert smage godt.

Bagt spidskål med dressing

Laver du denne opskrift, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Bagt spidskål med tahin-cashewdressing

Bagt spidskål med tahin-cashewdressing

Her får du en slags bagt spidskålssalat bestående af grove chunks af spidskål bagt gyldent og mørt i ovnen toppet med en cremet dressing på cashewnødder, tahin og persille.
5 fra 1 stemme
Servings: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredients

  • 1 stk spidskål (stort eller to små, kan også være hvidkål)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 40 g cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 spsk tahin (med top)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fed hvidløg (et lille ét – kan undlades)
  • ½ stk citron
  • 1 dl vand (måske lidt mere)

Noter

Vil du tilføje lidt spice til dressingen, kan jeg anbefale at blende et par jalapenos (i lage) med. Smag dig frem. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Halvér spidskålet og snit det i 1-2 cm tykke skiver, så du får en masse grove strimler.
  • Kom det ud på en bageplade med bagepapir og vend med olie, salt og peber.
  • Bag det i ca 25 minutter i ovnen, til det er mørt og godt gyldent i kanterne. Vend 1-2 gange i det undervejs.

Dressing

  • Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen. Fx i en minihakker/foodprocessor. Det skal blive helt cremet.
  • Tilsæt evt ekstra vand, så du har en dressing, der er flydende.
  • Anret spidskålet i en skål eller på et fad og dryp dressingen over.
  • Server evt. noget af dressingen ved siden af, da der er rigeligt.

Bagt spidskål i ovn

Spidskål og kål generelt fortjener virkelig at komme en tur i ovnen. For det bliver helt mørt, og så bliver det gyldent, sprød og næsten halv-brændt i kanterne, og det giver virkelig meget smag til kålen, der eller er anonym. Og så er det smart, at det bare passer sig selv i ovnen, mens man har tid til at lave andet. Du har måske prøve at stege eller bagt et kvart stykke spidskål. Det har været populært i mange år, men jeg vil bestemt også så et slag for bagt spidskål: at snitte det groft, vende med gode sager, brede det ud på en bageplade og bage det mørt i ovnen.

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments