Her får du en slags bagt spidskålssalat bestående af grove chunks af spidskål bagt gyldent og mørt i ovnen toppet med en cremet dressing på cashewnødder, tahin og persille.
5 fra 1 stemme
Servings: 3personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
1stkspidskål(stort eller to små, kan også være hvidkål)
4spskolivenolie
1tsksalt
friskkværnet peber
Dressing
40gcashewnødder
1håndfuldfrisk persille
1spsktahin(med top)
2spskolivenolie
1/2tsksalt
1fedhvidløg(et lille ét - kan undlades)
½stkcitron
1dlvand(måske lidt mere)
Noter
Vil du tilføje lidt spice til dressingen, kan jeg anbefale at blende et par jalapenos (i lage) med. Smag dig frem.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Halvér spidskålet og snit det i 1-2 cm tykke skiver, så du får en masse grove strimler.
Kom det ud på en bageplade med bagepapir og vend med olie, salt og peber.
Bag det i ca 25 minutter i ovnen, til det er mørt og godt gyldent i kanterne. Vend 1-2 gange i det undervejs.
Dressing
Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen. Fx i en minihakker/foodprocessor. Det skal blive helt cremet.
Tilsæt evt ekstra vand, så du har en dressing, der er flydende.
Anret spidskålet i en skål eller på et fad og dryp dressingen over.
Server evt. noget af dressingen ved siden af, da der er rigeligt.