Go Back
+ servings
Bagt spidskål med tahin-cashewdressing

Bagt spidskål med tahin-cashewdressing

Her får du en slags bagt spidskålssalat bestående af grove chunks af spidskål bagt gyldent og mørt i ovnen toppet med en cremet dressing på cashewnødder, tahin og persille.
5 fra 1 stemme
Servings: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredients

  • 1 stk spidskål (stort eller to små, kan også være hvidkål)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 40 g cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 spsk tahin (med top)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fed hvidløg (et lille ét - kan undlades)
  • ½ stk citron
  • 1 dl vand (måske lidt mere)

Noter

Vil du tilføje lidt spice til dressingen, kan jeg anbefale at blende et par jalapenos (i lage) med. Smag dig frem. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Halvér spidskålet og snit det i 1-2 cm tykke skiver, så du får en masse grove strimler.
  • Kom det ud på en bageplade med bagepapir og vend med olie, salt og peber.
  • Bag det i ca 25 minutter i ovnen, til det er mørt og godt gyldent i kanterne. Vend 1-2 gange i det undervejs.

Dressing

  • Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen. Fx i en minihakker/foodprocessor. Det skal blive helt cremet.
  • Tilsæt evt ekstra vand, så du har en dressing, der er flydende.
  • Anret spidskålet i en skål eller på et fad og dryp dressingen over.
  • Server evt. noget af dressingen ved siden af, da der er rigeligt.