Det er måske ikke lige en opskrift, jeg havde set komme. Men altså, jeg faldt for et stykke manchego i ostehandleren (jeg havde helt ærligt tænkt på det længe), og jeg tænkte, at det ville smage så skønt med græskar, ristede mandler, rosmarin og honning. Sådan kom denne opskrift på bagt græskar med manchego og mandler til live.
Opskrift på bagt græskar med manchego og mandler
Opskriften er faktisk helt simpel. Først bager du chunks af græskar møre og en smule ristede i kanterne. Det topper du med gode stykker af manchego ost (som dog kunne være de fleste lignende oste eller sågar en god mozzarella, stracciatella eller lignende), rosmarinristede mandler og en hurtig varm dressing af olivenolie, honning og citron.
Er du vild med græskar, så skal du også prøve mine opskrifter på græskarsuppe med rød karry eller krydret græskarbrød.
Tilbehør eller salat med hokkaido græskar
Og hvordan spiser man så denne lækre portion bagt græskar med manchego og mandler? Jo altså, jeg serverede det faktisk som tilbehør til nogle frikadeller, men jeg tror, at det vil gå skønt til det meste kød og fisk. Dagen efter spiste jeg resterne i en sandwich, og jeg tror også sagtens, at du kunne komme det i wraps, pita eller lignende.
Laver du en slags spansk tapas, brunch eller lignende, ville det også være en skøn del af det og passe rigtig fint ind. Det smager endda godt både koldt og varmt, selvom jeg nu foretrækker det lidt lunt.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Bagt græskar med manchego og mandler
Ingredienser
- 1 stk hokkaido græskar
- 100 g manchego (eller anden lignende ost)
- 1 dl mandler (evt. smuttede)
- 2 kviste frisk rosmarin
- 1 tsk honning
- 1/4 stk citron
- olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Rens græskaret, flæk det i to og skrab kernerne indeni ud.
- Skær græskarret i chunks, fx som tykke trekanter som på billedet.
- Kom græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med et par spsk olie og et drys salt.
- Bag græskarret i 35-40 minutter til mørt og gyldent.
- Rist mandlerne ved middelvarme på en pande i lidt olie, salt og rosmarinbladene fra kvistene, til de sprøde og gyldne. Lad dem køle lidt af og hak så groft. Vask ikke panden af – her skal du lave dressingen.
- Skær din ost i stykker som du bedst kan lide dem. Jeg kan godt lide tynde skiver eller små chunks.
- Kom panden fra mandlerne tilbage på lav varme og kom 2 spsk olivenolie på. Tilsæt honning, et drys salt og lidt citronsaft. Smag til – det skal være syrligt med et touch af sødme.
- Anret græskar på en tallerken og kom ost og mandler på. Dryp med dressingen ovenpå.