Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder

Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder

Krydret græskarbrød med valnødder og rosiner. Er jeg den eneste, der glæder mig lidt meget til december og alle de ting, der følger med i julemåneden? Jeg glæder mig til, at det er accepteret at spise risengrød mindst en gang om ugen, til mørkere aftener, sprøde julesmåkager, julehygge, julekalender og alt det, der hører med. Og så glæder jeg mig til at bage dette brød igen. Jeg er nemlig også stor fan af græskar, og jeg har haft en ide om at lave et lækkert krydret brød som dette i et stykke tid nu. Og det kan heldigvis sagtens nå at blive lavet mange gange inden jul. Det skal udnyttes, når det nu er græskarsæson!

Græskarbrød med krydderier

Græskarbrødet er lavet med græskarmos, der giver sødme og fugtighed til brødet. Det er derudover sødet med brun farin, krydret med kanel, kardemomme og nelliker og fyldt med saftige rosiner og ristede valnødder. Det minder faktisk lidt om et honningbrød, hvis du har smagt det? Sprød top, svampet midte og med den lækreste smag og duft, der breder sig i hele huset. Og selvom det sagtens kan spises alene, smager det nu pænt lækkert med iskoldt tandsmør også.

Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder
Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder

Julekage eller julebrød til decembers julebag

Jeg elsker dette græskarbrød, fordi det altid minder mig om jul og december og julehygge. Det er en julekage eller måske nærmere julebrød, der er perfekt at bage i julemåneden. Det efterlader den lækreste julede duft i hele huset, og det er perfekt til en kop the, imens du venter på julen.

img_4192Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder
Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder

Græskarbrød med rosiner og valnødder

Et sødt og krydret græskarbrød med rosiner og valnødder til de koldere tider eller jul. Perfekt som det er eller med tandsmør.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 stk
Forberedelse1 time
Tilberedelse50 minutter

Ingredienser

  • 400 g græskar (fx hokkaido )
  • 300 g hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1,5 spsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk stødt nelliker
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 150 g brun farin
  • 75 g smør (smeltet)
  • 2 æg (store )
  • 1,5 dl valnødder (grofthakkede og ristede)
  • 1,5 dl rosiner

Køkkenudstyr

  • Brødform

Fremgangsmåde

  • Vask græskarret og skær det i 2 kvarte.
  • Kom det i ovnen og bag det i cirka 35-40 minutter, til græskarkødet er mørt.
  • Lad det køle lidt af og skrab så kødet ud af skrællen.
  • Pisk æg og sukker luftigt og pisk derefter smeltet smør og græskarpure i.
  • Bland hvedemel, krydderier, salt og bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber, til det netop er rørt sammen.
  • Rør rosiner og grofthakkede valnødder i.
  • Kom dejen i en lille smurt rugbrødsform og pynt evt. med valnødder på toppen.
  • Bag brødet ved 170 grader varmluft i cirka 50 minutter.
  • Lad det afkøle lidt og spis fx med tandsmør.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments