Her får du en simpel opskrift på tilbehør, fyld til sandwich eller bare som snack: bagt græskar med manchego ost, ristede mandler, honning og rosmarin. Der er nok som tilbehør til 3-4 personer.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
Ingredients
1stkhokkaido græskar
100gmanchego(eller anden lignende ost)
1dlmandler(evt. smuttede)
2kvistefrisk rosmarin
1tskhonning
1/4stkcitron
olivenolie
salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Rens græskaret, flæk det i to og skrab kernerne indeni ud.
Skær græskarret i chunks, fx som tykke trekanter som på billedet.
Kom græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med et par spsk olie og et drys salt.
Bag græskarret i 35-40 minutter til mørt og gyldent.
Rist mandlerne ved middelvarme på en pande i lidt olie, salt og rosmarinbladene fra kvistene, til de sprøde og gyldne. Lad dem køle lidt af og hak så groft. Vask ikke panden af - her skal du lave dressingen.
Skær din ost i stykker som du bedst kan lide dem. Jeg kan godt lide tynde skiver eller små chunks.
Kom panden fra mandlerne tilbage på lav varme og kom 2 spsk olivenolie på. Tilsæt honning, et drys salt og lidt citronsaft. Smag til - det skal være syrligt med et touch af sødme.
Anret græskar på en tallerken og kom ost og mandler på. Dryp med dressingen ovenpå.