Jeg har glædet mig meget til at dele denne opskrift på æggekage med spinat med jer. Ikke fordi at en æggekage er noget særligt, men fordi netop denne æggekage med spinat er særlig, hvis du spørger mig. Fordi det er en slags æggekage krydret med ekstra gode ting og med mere bid og mæthed. Perfekt til frokost, madpakke eller en sund og nem aftensmad. Måske faktisk min nye yndlingsfrokost. Lad og snakke lidt mere om det.
Opskrift på en slags æggekage med spinat og ost
Denne æggekage med spinat er fyldt med så meget spinat, at man næsten ikke tror sine egne øjne, når den skal laves. Som om der er alt for meget spinat. Men jeg lover dig, at det er helt rigtigt, og det giver den skønneste smag og saftighed til din æggekage. Dertil rigeligt ost, både i form af feta og revet ost, og lidt mel der giver æggekagen lidt mere bid, mæthed og en skøn konsistens. Kæmpe kæmpe ny favorit.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve denne æggewrap med spinat og laks eller måske crispy chili feta æg.
Bundløs tærte med masser af spinat og feta
Man kan vel næsten kalde det for en bundløs tærte. Altså en tærte uden bund, fyldt med masser af spinat, forårsløg, urter og ost. Spækket med proteiner og smag. Lidt af den mel der så normalt vil være brugt til bunden er i stedet tilsat æggemassen, og det fungerer så godt. Det er en luftig æggekage med masser af saftighed, og den er på ingen måde kedelig. Jeg kan anbefale at spise den på rugbrød eller bare som den er med en frisk salat til. Det vil både gå til frokost, aftensmad eller på madpakken.
Nem æggekage i ovn
Det kan næsten ikke være nemmere. Der er et par ting, der skal snittes og rives, og så blander du ellers bare alle tingene sammen i en skål, kommer det i en fad og bager det i ovnen. Der er måske 10 minutters arbejdstid i køkkenet for dig og resten af tiden skal den bare bages. Så har du tid til at lave andre ting, mens din æggekage med spinat hygger sig i ovnen.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Æggekage med spinat og ost
Ingredienser
- 200 g frisk spinat
- 4 stk forårsløg
- 1 bundt frisk dild (eller persille)
- 150 g feta
- 100 g cheddar (eller lignende ost)
- 6 stk æg
- 1 dl mælk (alternativt vand)
- 1½ dl mel (jeg bruger halv fuldkorn, halv hvede)
- 1 tsk bagepulver
- salt og peber
Noter
Køkkenudstyr
- 1 Ildfast fad ca 22×22 cm
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Snit forårsløg og hak dild fint.
- Skær feta i tern og riv osten groft.
- Kom spinat op i en stor skål med forårsløg, dild, fetatern, ½ af den revne ost, æg, mælk, mel, bagepulver og et drys salt og peber.
- Rør det godt sammen – der vil være meget spinat, men sørg for at det er godt blandet.
- Kom massen i en form foret med bagepapir og pres det godt ned over det hele med en ske. Drys med resten af den revne ost.
- Bag æggekagen i ovnen i cirka 45-50 minutter, til de er sat hele vejen igennem.
- Lad den gerne sætte sig i 10 minutters tid, inden du skærer i den.
Inspiration til nem, sund og lækker frokost og madpakke
Denne æggekage med spinat er den perfekte opskrift til en sund, nem, lækker, nærende og proteinrig frokost. Den er sågar genial på madpakken dagen efter, og den kan også nemt fryses ned, så du kan tage den op til frokost. Jeg elsker kombinationen af spinat, ost, forårsløg og urter, men jeg kan også sagtens forestille mig andre fyldkombinationer som:
- Kartofler er genial. Kog tern af kartofler, lad dem køle en smule af og vend dem i massen.
- Bagt blomkål, broccoli, rodfrugter og lignende vil give en skøn smag og konsistens.
- Bacon er genialt, hvis du vil tilføje lidt mere umami, salt og kød. Steg små tern sprøde på panden og vend det i æggemassen.
- Nærmest alle grøntsager, stegt, bagt eller kogt kan tilføjes. Erstat evt. lidt af den friske spinat med grøntsagerne.