Go Back
+ servings
Æggekage med spinat og ost nem og sund opskrift

Æggekage med spinat og ost

En slags æggekage med masser af spinat, feta og ost. Du kan vel også kalde det en bundløs tærte. Med lidt mel i æggemassen, der gør at den sætter sig og får den mest skønne smag og konsistens. Der er i hvert fald til 4 sultne personer, måske 6 med rugbrød/salat til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk forårsløg
  • 1 bundt frisk dild (eller persille eller et par kviste rosmarin/timian)
  • 150 g feta
  • 100 g cheddar (eller lignende ost)
  • 6 stk æg
  • 1 dl mælk (alternativt vand)
  • dl mel (jeg bruger halv fuldkorn, halv hvede)
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og peber

Noter

Denne æggekage med spinat er skøn både lun og kold - fx på madpakken eller til frokost dagen efter. Den er også frysevenlig. Tag den op aftenen før og lad den tø op i køleskabet natten over og lun den så ved 150 grader til gennemvarm og sprød igen på toppen. 

Køkkenudstyr

  • 1 Ildfast fad ca 22x22 cm

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Snit forårsløg og hak dild fint.
  • Skær feta i tern og riv osten groft.
  • Kom spinat op i en stor skål med forårsløg, dild, fetatern, ½ af den revne ost, æg, mælk, mel, bagepulver og et drys salt og peber.
  • Rør det godt sammen - der vil være meget spinat, men sørg for at det er godt blandet.
  • Kom massen i en form foret med bagepapir og pres det godt ned over det hele med en ske. Drys med resten af den revne ost.
  • Bag æggekagen i ovnen i cirka 45-50 minutter, til de er sat hele vejen igennem.
  • Lad den gerne sætte sig i 10 minutters tid, inden du skærer i den.