Lune, friskebagte kanel og kardemommekrydrede æblesnurrer med efterårsæbler, mørk chokolade og knasende, grofthakkede mandler – det er virkelig ikke dårligt! Jeg er ret vild med snurrer, fordi de kan laves i så mange forskellige versioner, både salte og søde. Du er helt sikkert faldet over de klassiske kanelsnurrer og kardemommesnurrer, som jeg elsker. Men siden jeg lavede dem, har jeg haft lyst til at eksperimentere og lave andre varianter. Jeg har allerede lavet en grove pestosnurrer, marcipansnurrer med chokolade og blåbærsnurrer med marcipan, men nu måtte det være tid til endnu en omgang.
Opskrift på æblesnurrer
Vi har stadig masser af æbler tilbage fra æbletræet i haven, så dem besluttede jeg mig for at bruge. Dejen til disse æblesnurrer er krydret med kanel og kardemomme, og så er den rullet ud, smurt med en remonce af smør og kokossukker, drysset med groftrevne efterårsæbler, grofthakket mørk chokolade og mandler, og så er de snurret sammen til de fineste snurrer. Æblerne giver en fugtighed til snurrerne, der sammen med mild smag af kanel og kardemomme, den lidt bitre mørke chokolade og de sprøde mandler, smager virkelig godt.
Forslag til fyld til snurrer
Som skrevet ovenover kan disse snurrer laves i virkelig mange versioner, og jeg går med flere kombinationsideer i hovedet. Solbær og marcipan, nutella og ristede hasselnødder, soltørrede tomater, feta og oliven. Det kan jo næsten ikke blive dårligt. Og så er de faktisk ret nemme at lave. Man skal bare lige have styr på folde og snurrer-metoden, som jeg har forsøgt at forklare så godt som muligt nedenunder, og så går det bare derudaf. Har du mon en god ide til snurrer-fyld?
Æblesnurrer med chokolade og mandler
Ingredienser
Dej
- 50 g smør
- 20 g gær
- 2 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk fint salt
- 400 g hvedemel
Fyld
- 100 g smør (blødt)
- 65 g brun farin (eller kokossukker)
- 75 g mørk chokolade
- 50 g mandler
- 1 æble (stort eller to små)
Fremgangsmåde
Dej
- Smelt smør og bland det med mælk.
- Når det er lillefingervarmt, skal gæren røres i.
- Kom det op i en skål/røremaskine og tilsæt sukker, kanel, kardemomme, salt og æg og rør godt sammen.
- Ælt melet i lidt ad gangen – ælt derefter gerne i 5 minutter.
- Stil dejen til hævning, dækket med et rent viskestykke, et lunt sted i en time.
Samling
- Rør blødt smør og kokossukker sammen til remonce og hak mandler og chokolade lidt groft.
- Riv æblet groft på et rivejern og pres lidt af væden ud af det revne æble.
- Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rektangel på cirka 30 x 45 cm, så den længste side er vandret foran dig.
- Smør remonce ud på dejen og drys med chokolade, mandler og revne æbler og pres derefter fyldet lidt ned i dejen.
- Fold en tredjedel af den lange side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får 3 lag.
- Rul dejen lidt flad igen, så den igen bliver lidt bredere.
- Skær dejen ud i 2,5 cm brede strimler på det korte led.
- Tag fat i en strimmel, stræk den forsigtigt lidt længere, sno/twist den om sig selv et par gange og bind så en løs knude og prop enderne ind i.
- Fortsæt med resten af strimlerne, placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted under viskestykke i 45 minutter.
- Bag snurrerne ved 200 grader i cirka 12-15 minutter – skru eventuelt lidt ned undervejs.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!