Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Selvom denne æblesalat måske mere er en slags frugtsalat end en almindelig salat, som vi kender den, så er det en af mine favorit salater. Den er saftig, sød, syrlige, sprøde og alt godt, og så er den perfekt til al slags kød og fisk og især god her om sommeren til grill-mad. Salaten består af saftige og sprøde æbler, ristede hasselnødder, tørrede tranebær, cremet feta og saft og skal fra en citron.

Opskrift på æblesalat

Jeg har lavet denne æblesalat mindst 20 gange, og jeg bliver ved med at vende tilbage.
Kombinationen af det sprøde, saftige, søde, syrlige, cremede og salte spiller bare så godt sammen. Selvom den måske er lidt anderledes, kan den virkelig anbefales! Hvis du vil tilføje lidt grønt, kan du sagtens vende spinat eller lignende salat i. Så fylder den også lidt mere. Er du vild med denne salat, så bør du også prøve min salat med honningbagt feta og jordbær eller min jordbærsalat med fennikel og feta.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron
Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

En skøn, frisk æblesalat med feta, ristede hasselnødder og masser af citron. En af mine favoritter, der passer godt til kylling og fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse15 min

Ingredienser

  • 3 æbler (gerne syrligt-søde og sprøde)
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 3 spsk tørrede tranebær
  • 75 g feta (helst fra blok)
  • 1 øko citron

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader og lad dem køle af.
  • Nulr skallen af nødderne med hænderne.
  • Skyl æblerne godt, fjern kernehuset og skær dem i både. Kom dem i en skål.
  • Hak hasselnødderne groft og kom dem op til æblerne sammen med tørrede tranebær, fintrevet skal og saft fra citronen.
  • Smuldr eller skær fetaen i små stykker.
  • Bland det hele sammen og drys med friskkværnet peber.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments