Annonce

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Æblesalat med feta, hasselnødder og tranebær
Æblesalat med feta, hasselnødder og citron 1

Selvom denne æblesalat måske mere er en slags frugtsalat end en almindelig salat, som vi kender den, så er det en af mine favoritter, når det kommer til et frisk tilbehør. Jeg har lavet den virkelig mange gange, og det er faktisk min mor, der i sin tid har lært mig at lave den, og derfor minder den mig også lidt om hende. Det er virkelig et af de slags tilbehør, der er gode at have i baghånden.

Opskrift på æblesalat

Denne æblesalat er både virkelig nem og hurtig at lave. Den er saftig, sød, syrlig, sprød, salt og knasende, og så er den perfekt til al slags kød eller fisk. Den er god både til den tungere mad, fx til jul eller om sommeren til grillmad. Salaten består af saftige og sprøde æbler, masser af citronsaft- og skal, ristede hasselnødder, tørrede tranebær og cremet, salt feta.

Kombinationen af elementerne spiller virkelig godt sammen. Selvom den måske er lidt anderledes end andre salater, kan den virkelig anbefales! Hvis du vil tilføje lidt grønt, kan du sagtens vende spinat, finthakket spidskål eller lignende salat i. Så fylder den også lidt mere.

Er du vild med denne salat, så bør du også prøve min salat med honningbagt feta og jordbær eller min jordbærsalat med fennikel og feta.

Æblesalat med feta, hasselnødder og tranebær

Salat med æbler, feta og nødder

Det er som om, at æbler, feta og nødder altid vil være gode venner i en salat. Du kan nærmest ikke gå galt i byen med de tre elementer og så en god dressing og måske lidt salatblade til. Jeg går i denne opskrift på æblesalat helt simpelt til værks og bruger kun citronsaft og -skal som dressing, men det binder lige præcis salaten sammen og giver den en særlig syrlighed, der spiller godt op til det andet.

Uanset om du er på udkig efter en frisk salat til den tunge julemad eller til et stykke kød eller fisk, eller om du er på udkig efter et let men lækkert tilbehør til sommerens grillmad eller til fyldet i dit pitabrød eller wraps, så kan denne æblesalat gå til det meste. Jeg tager den altid frem, når jeg ikke ved, hvad jeg ellers skulle tage frem, og den er bare altid en sikker vinder.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Æblesalat med feta, hasselnødder og tranebær

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

En skøn, frisk æblesalat med feta, ristede hasselnødder og masser af citron. En af mine favoritter, der passer godt til kylling og fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 4 æbler (gerne syrligt-søde og sprøde)
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 75 g feta (helst fra blok)
  • ½ øko citron (saft og skal)

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader og lad dem køle af.
  • Nulr skallen af nødderne med hænderne.
  • Skyl æblerne godt, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Kom dem i en skål.
  • Hak de ristede hasselnødder groft og kom dem op til æblerne sammen med tørrede tranebær og fintrevet skal og saft fra citronen.
  • Smuldr feta i små stykker og bland det godt rundt i salaten.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments