Æblegranola med kokos, mandler og figner

Æblegranola med kokos, mandler og figner

Det her er en rigtig knasende æblegranola a la efterår helt uden sukker og i stedet fyldt med varme krydderier og æbler fra æbletræet i haven, kogt til mos. Hver morgen spiser jeg en skål A38 med sprød granola på toppen, og det plejer at være hjemmelavet banan granola (hvis du ikke har prøvet den endnu, har du mine varmeste anbefalinger!). Jeg kunne faktisk ikke forestille mig en hverdagsmorgen uden. Men nu var det tid til at prøve en ny version. 

Opskrift på æblegranola

Det hele starter med en æblemos. Det tager altså ikke mere end 15-20 minutter at lave. Æblemosen røres så sammen med resten af ingredienserne, og du ender med den mest duftende portion æblegranola. Den er knasende sprød, har smag fra æbler og kanel og er fyldt med mandler og græskarkerner, der bliver ristede inde i ovnen. Derefter er æblegranolaen rørt med ristede kokosflager og små stykker af tørrede figner, der giver et sødt modspil.

Er du vild med granola, bør du også prøve min chokoladegranola eller honningristede mysli.

Æblegranola med kokos, mandler og figner
Æblegranola med kokos, mandler og figner
Æblegranola med kokos, mandler og figner

Æblegranola med kokos, mandler og tørrede figner

En sprød og sukkerfri æblegranola på æblemos med kokos, ristede mandler og tørrede figner. Perfekt på yoghurt som en sund og mættende morgenmad.
5 fra 2 stemmer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 300 g æblemos (afkølet (se note))
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk kokosolie (flydende)
  • 400 g havregryn (grovvalsede )
  • spsk stødt kanel
  • ¾ dl græskarkerner
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld kokosflager (gerne ristede )
  • 12 tørrede figner (skåret i kvarte)

Noter

Du kan købe æblemos uden tilsat sukker eller koge din egen af 2 store modne æbler, i tern med 1/2 dl vand under låg i cirka 15 minutter.

Fremgangsmåde

  • Bland afkølet æblemos med honning og kokosolie i en skål.
  • Bland havregryn, græskarkerner, mandler og kanel i en anden skål og rør indholdet fra de 2 skåle sammen – gerne med hænderne.
  • Bred granolaen ud på en bageplade med bagepapir og giv det først 15 minutter ved 180 grader.
  • Skru ned på 140 grader, hak lidt i det med en ske og giv det så 25 minutter mere.
  • Sluk for ovnen og lad det stå på eftervarmen, til det er helt sprødt.
  • Lad granolaen afkøle helt på køkkenbordet og hak så igen lidt med en ske, så der ikke er store klumper.
  • Vend til sidst granolaen med figner i kvarte og kokosflager og opbevar det i en lufttæt boks.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments