Mangosorbet

26. september 2020
Mangosorbet - hjemmelavet sorbet med mango

Måske vejret i disse dage ikke skriger på mangosorbet, men det gjorde det altså den anden dag, da jeg fik ideen til den. Og kan man ikke altid spise is? Uanset hvad kan du jo gemme opskriften og huske den til sommer, når solen igen skinner højt på himlen. Du kan også sagtens servere den til en lækker, intens brownie til weekendens dessert eller gæster – det ville smage alt for godt og give en god syrlig og kold kontrast til den tunge chokoladebrownie.

Mangosorbet er – helt seriøst – virkelig nemt at lave. Det er selvfølgelig godt, at du har en ismaskine, men derefter er det altså såre simpelt. Den består af moden mango, citron, sukkerlage og en æggehvide. Æggehvide? Ja du læste korrekt. Jeg har gjort en del research for at finde ud af, hvordan man får den mest cremede og lækre sorbet, og der kan en enkelt æggehvide virkelig gøre en stor forskel. Trust me. Se lige hvor cremet den er. Perfekt syrlig sød, masser af mangosmag og ultra cremet.

Læs også: Hindbærsorbet / Vaniljeis med lemon curd og crumble / Hasselnøddeis / Cookie dough is

Mangosorbet - hjemmelavet sorbet med mango
Mangosorbet - hjemmelavet sorbet med mango

Mangosorbet (ca. 1 liter)

  • 1 stor moden mango
  • 300 g sukker
  • 3 dl vand
  • 2 citroner
  • 1 æggehvide

Sådan laver du mangosorbet: Start med at lave en sukkerlage ved at varme sukker og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Lad det afkøle helt (hvis det skal gå hurtigt, kommer jeg det i fryseren).

Skræl din mango og skær kødet fra stenen – sørg for at få så meget mangokød med som muligt. Skær kødet i små tern og blend det til en fin pure på en blender. Tilsæt nu sukkerlage – du skal bruge sukkerlage, der svarer til halvdelen af din mangopure. Dvs. har du 8 cm mangopure i din blender, skal du toppe med 4 cm sukkerlage. Kom saften fra cirka 2 citroner i – smag dig frem. Din is vil blive lidt mere mild end selve cremen, så du kan godt skrue lidt op for smagene.

Kør mangocremen på en ismaskine. Når konsistensen er som blød softice, kommer du æggehviden i og kører den færdig til en tyk softice. Æggehviden gør, at din mangosorbet bliver mere cremet, lys og lækker i konsistensen. Kom din mangosorbet i en form og stil den i fryseren i minimum nogle timer, inden den spises.

    Svar