Salat med laks, ærter og dilddressing

Salat med laks, ærter og dilddressing

I dag får du opskriften på en rigtig sommersalat – en salat med laks, nye ærter og dilddressing. Sådan en salat du kan spise på en af de sommerdage, hvor sulten måske ikke er den største, eller hvor du bare har lyst til noget let og lækkert. Du kan også servere noget friskbagt brød og/eller nye danske kartofler til, og så har du et lækkert sommermåltid. Det måtte min sommermenu i hvert fald godt stå på.

Salat med laks, ærter og dild

Denne salat med laks består af sprøde blade af hjertesalat, perfekt bagt laks, friskbælgede danske ærter, en cremet dilddressing bestående af cremefraiche og masser af dild og ristede mandler på toppen. Den tager nærmest ingen tid at lave. Du kan nemlig forberede alt, mens laksen bager i ovnen. Den er derfor ideel til aftener, hvor aftensmaden skal være hurtig, nem og sund.

Salat med laks, ærter og dilddressing

Opskrifter med laks

Jeg elsker alt med laks. Om det er en mættende quinoasalat med varmrøget laks og gomadressing, eller om vi er ovre i en varmende bygotto med varmrøget laks, så er jeg glad. Det samme gælder en lakseroulade med spinat, der er perfekt på påskefrokostbordet ligesom denne salat med laks.

Salat med laks, ærter og dilddressing

Salat med laks, ærter og dilddressing

Denne salat med laks, ærter og dilddressing er en simpel salat, der smager glimrende til aftensmad med lækkert brød eller kogte kartofler til eller til frokost og på madpakken.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 min
Tilberedelse12 min

Ingredienser

  • 2 laksefileter
  • 1 hjertesalat
  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 0,75 dl mandler
  • 1 dl cremefraiche (18 %)
  • 1 bundt frisk dild
  • honning
  • salt og peber

Noter

Denne salat med laks er også perfekt på madpakken. Vil du have den til at mætte mere, kan du eksempelvis tilføje kogte byg, korn, kartofler eller lignende. 

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Placer laksefileter på en bageplade eller i et lille ildfast fad med bagepapir.
  • Drys med salt og peber og bag dem ved 175 grader i 10-12 minutter.
  • Rist mandlerne med de sidste 5 minutter.
  • Skyl dild og dup det tørt.
  • Blend dild med cremefraiche, 1 tsk honning og lidt salt og peber. Smag til.
  • Fordel blade af hjertesalat på et fad. Drys ærter over.
  • Del laksefileterne i lidt mindre stykker og hak mandlerne groft.
  • Fordel begge dele på fadet og dryp med klatter af dilddressing. Drys evt med lidt flagesalat og friskkværnet peber.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments