Salat med laks, ærter og dilddressing

16. juli 2020
Salat med laks, ærter og dilddressing

I dag får du opskriften på en rigtig sommersalat – en salat med laks, nye ærter og dilddressing. Sådan en salat du kan spise på en af de sommerdage, hvor sulten måske ikke er den største, eller hvor du bare har lyst til noget let og lækkert. Du kan også servere noget friskbagt brød og/eller nye danske kartofler til, og så har du et lækkert sommermåltid. Det måtte min sommermenu i hvert fald godt stå på.

Denne salat med laks består af sprøde blade af hjertesalat, perfekt bagt laks, friskbælgede danske ærter, en cremet dilddressing bestående af cremefraiche og masser af dild og ristede mandler på toppen. Den tager nærmest ingen tid at lave. Du kan nemlig forberede alt, mens laksen bager i ovnen. Den er derfor ideel til aftener, hvor aftensmaden skal være hurtig, nem og sund.

Læs også: Quinoasalat med varmrøget laks, edamame og gomadressing / Spinatpandekager med laks og gedeost / Lakseroulade med spinat / Bygotto med varmrøget laks

Salat med laks, ærter og dilddressing

Salat med laks, ærter og dilddressing (hovedret til 2-3 personer – med tilbehør)

  • 2 laksefileter
  • 1 hjertesalat
  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 0,75 dl mandler
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 bundt frisk dild
  • Honning
  • Salt og peber

Så nemt er det: Start med at placere laksefileter på en bageplade eller i et lille ildfast fad med bagepapir. Drys med salt og peber og bag dem ved 175 grader i 10-12 minutter. Rist mandlerne med de sidste 5 minutter.

Skyl dild og dup det tørt. Blend dild med cremefraiche, 1 tsk honning og lidt salt og peber. Smag til. Fordel blade af hjertesalat på et fad. Drys ærter over. Del laksefileterne i lidt mindre stykker og hak mandlerne groft. Fordel begge dele på fadet og dryp med klatter af dilddressing. Drys evt med lidt flagesalat og friskkværnet peber.

    Svar