Deluxe lakseroulade med spinat

26. marts 2017
Lakseroulade med spinat

Indlægget er sponsoreret af Lidl

Nu er der ikke længe til påske, og jeg glæder mig helt enormt meget. Jeg skal ned og stå på ski, men hvis jeg havde været hjemme, så havde den stået på masser af påskefrokoster og familie-tid. Jeg har indgået et samarbejde med Lidl, som jeg har glædet mig meget til at fortælle jer om og komme i gang med. Lidl har nemlig lige her op til påsken fyldt deres hylder med en ny Deluxe-produktserie med 140 særligt udvalgte Deluxe produkter. Jeg kommer de næste par uger til at dele et par opskrifter, der kan give inspiration til påsken med disse lækkerier.

Med de nye Deluxe-produkter bestræber Lidl sig efter at sælge kvalitetsråvarer, hvor der er kælet lidt ekstra for detaljen uden at hæve priserne. Det er ekstraordinære lækkerier – perfekt til at forkæle sig selv lidt i den kommende påske (eller bare almindelig hverdag, imens vi venter). Det er produkter som lækre oste, fisk, italienske skinker, chokolade, kaffe, desserter og meget mere, og jeg glæder mig meget til at lege i køkkenet med alle produkterne.

Lakseroulade med spinat Lakseroulade med spinatI den første opskrift af 4 har jeg valgt at lægge fokus på en rigtig påskefrokost-klassiker. Lakseroulade med spinat. Det er i hvert fald én af mine favoritter på påskebordet, men jeg har aldrig selv lavet det før. Det skulle der laves om på. Rouladen består af en spinatbund, der bages i ovnen. Ovenpå har jeg smurt med en cremet flødeost-lignende friskost med vildlaks og arabicabønner rørt op med en smule skyr for at lette den lidt. Arabicabønner kan ikke rigtig smages, når hele rouladen spises sammen, men vildlaksen og dilden passer super godt til resten af smagene. Derudover har jeg brugt den lækreste skotsk røgede laks og drysset med frisk dild, inden den blev rullet sammen. Og så lige toppet med lidt kaviar / vildlaks rogn på toppen for prikken over i’et. Smækfuld af smag!

Lakseroulade med spinat kan sagtens laves en dag eller to i forvejen, så du nemt kan hive den ud af køleskabet til en påskefrokost. Og jeg vil skynde mig at sige, at det er meget nemmere, end det måske lyder. Laver du andre retter til påskebordet, kan du nemt have lakseroulade nok til 6-8 personer, hvis du beregner 2-3 skiver til hver. Den kan dog også spises med en grøn salat eller i tynde skiver mellem 2 stykker rugbrød.

Følg med i nye kampagner og tilbud på Lidl’s Facebook her og find alle deres Deluxe-produkter lige her.

Lakseroulade med spinat Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat

 • Bund: 450 g frossen spinat, optøet
 • 2 æg, delt i hvider og blommer
 • 1/2 dl mælk
 • Fyld: 100 g Deluxe flødeost med vildlaks og arabicabønner (alternativt almindelig flødeost rørt med 1/2 bundt frisk dild, finthakket)
 • 2 spsk skyr/creme fraiche (kan undlades)
 • 200 g Deluxe røget laks
 • fintrevet skal fra 1 øko citron
 • 1/2 bundt frisk dild
 • salt og peber
 • evt Deluxe kaviar til pynt
 

 

Så nemt er det: Start med at presse al væsken ud af spinaten i en sigte. Rør det sammen med mælk, æggeblommer og et drys salt. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og rør 1/3 af hviderne i spinatmassen. Vend derefter det sidste mere forsigtigt i. Spred spinatmassen tyndt ud på en bageplade med bagepapir – sørg for, at der ingen huller er. Bag bunden ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter. Vend spinatbunden ud på en anden bageplade med bunden opad og lad det stå i 5 minutter, inden du forsigtigt hiver bagepapiret af. Lad bunden køle helt af.

Rør imens flødeost, skyr, fintrevet citronskal og godt med friskkværnet peber sammen. Smør det ud på den kolde spinatbund, helt ud til kanterne. Fordel lakseskiverne over, drys med dild og rul rouladen stramt sammen. Pak den ind i film eller bagepapir og kom den på køl i minimum 1 time – gerne natten over, inden du skærer den i 2 cm tykke skiver. Pynt evt med kaviar og frisk dild.

  Svar