Nu hvor vejret har vist sig fra sin lidt lunere og solrige side, så kommer lysten til friske salater, smoothies og iskaffe frem. I hvert fald hvis du spørger mig. For et år eller to siden fik jeg en skøn perlebygsalat med urteolie hos min søde veninde Maria, og jeg har tænkt på den mange gange siden. Nu var det tid til at forsøge at lave noget lignende med inspiration fra hende.
Perlebygsalat som tilbehør til fisk eller kylling
Her får du opskriften på en perlebygsalat med asparges, fennikel og urtedressing. Urtedressingen er lavet på olivenolie, citronsaft, honning og masser af krydderurter i form af persille og dild. Det hele blendes sammen, og det smager så skønt. En frisk og forårklar salat. Jeg serverede den med et pocheret æg på toppen og lidt lækkert brød til. Du kan også sagtens servere den som tilbehør til kylling eller fisk eller spise den til frokost, som den er.
Af lignende mættende salater, der er gode til madpakken også, kan jeg anbefale dig en speltsalat med pesto, tomater og mozzarella eller måske en bulgursalat med kirsebær, ærter og karamelliserede løg.
Perlebygsalat med asparges, fennikel og urtedressing
Ingredienser
- 3 dl perlebyg
- 1 fennikel (lille)
- 12 asparges
- 1 god håndfuld salatblade (fx feldsalat, babyspinat eller rucola)
- 1 bundt dild
- 1 bundt persille
- 1/2 citron (saft)
- 1 spsk honning
- 1 dl olivenolie
Noter
Køkkenudstyr
- Blender
- Gryde
Fremgangsmåde
- Kog perlebyg i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af.
- Blend imens dild, persille, citronsaft, honning og olivenolie godt sammen og smag til med salt.
- Snit fennikel helt tyndt og skær asparges i små bidder.
- Vend afkølede perlebyg med urtedressing, salatblade og snittede asparges og fennikel. Drys evt. med lidt flagesalt og spis.
*Salaten her vil smage skønt som tilbehør til kylling eller fisk, men du kan også spise den som måltidssalat – evt. toppet med et pocheret æg og serveret med lidt brød til.