Jeg delte denne kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin på min Instagram den anden dag, og I var en del, der spurgte efter opskriften. Så selvom billederne er taget med min telefon, så får I den altså her. Det er muligvis en af de bedste kartoffelpizzaer, jeg har fået og i hvert fald den bedste, jeg har lavet selv. Pizza er nemlig aldrig en dårlig ide. Jeg har tidligere lavet en kartoffelpizza med gedeost og en sød kartoffel pizza, og det var heller ikke dårligt.
Opskrift på kartoffelpizza med mascarpone
Kartoffelpizza med mascarpone er undervurderet, hvis du spørger mig. Man behøver nemlig ikke tomatsauce på pizza – en hvid pizza kan virkelig også noget. Hvis den bliver lavet rigtig og er snasket og ikke tør. Der skal okay med mascarpone på, og der skal dryppes lidt olivenolie på toppen. Med kartofler, løg og rosmarin. Helt simpelt. Det smager SÅ godt, og jeg fik klart overbevist mine medspisere denne aften. Der skal mere kartoffelpizza på menuen herhjemme.
Vegetarpizza med kartofler og ost
En klassiker på pizza er ofte kød som eksempelvis pølse eller skinke, men jeg elsker nu også en god vegetarpizza med kartoffel. Du spiser denne kartoffelpizza, og du savner på ingen måde kød. Den er fyldt med smag og snask trods det. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg en gang imellem også topper med tynde skiver af chorizo, da de bidrager med endnu mere smag, og jeg kan også finde på en toppe med små klatter af pesto eller måske friske tomater. Den er dog virkelig god, som den er, og jeg er sikker på, at du vil elske den.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin
Ingredienser
Pizzadej
- 3,75 dl vand (lunkent)
- 1,5 tsk fint salt
- 20 g gær
- 1 tsk sukker
- 4 dråber citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 600 g tipo 00 mel (almindelig hvedemel kan også bruges)
Topping
- 1 pose små kartofler (eller 3-4 bagekartofler)
- 250 g mascarpone
- 2 kugler mozzarella
- 1 løg
- frisk rosmarin
- flagesalt
- olivenolie
Noter
Køkkenudstyr
- Kagerulle
Fremgangsmåde
Pizzadej
- Rør gær ud i det lunkne vand.
- Rør derefter sukker, citronsaft, olivenolie og salt i.
- Ælt melet i og ælt i 5-10 minutters tid – med armkraft eller røremaskine.
- Lad din dej hæve i 2 timers tid et lunt sted under et klæde.
- Når dejen har hævet færdig: Tænd ovnen på så højt som muligt (almindelig ovn) og lad dem varme op med en bageplade i.
- Skær kartofler så tyndt som muligt og kom dem op i en skål, dæk med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Bruger du mandolinjern kan du skære dem så tyndt, at de ikke behøver trække i kogende vand.
- Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et viskestykke.
- Skær løg i tynde skiver.
- Del dejen i to og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir drysset med lidt mel*.
Topping
- Smør mascarpone ud i et tyndt lag på pizzaen.
- Fordel kartoffelskiver ovenpå – de skal dække det hele men ikke ligge i lag.
- Fordel løg ud over og drys med rosmarin.
- Bræk mozzarella i små stykker og fordel på dine pizzaer.
- Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt.
- Træk bagepapir med pizza over på den brandvarme bageplade og bag én pizza ad gangen i cirka 10 minutters tid, til den er sprød og gylden.