Vafler med marcipan, mascarpone og bær

2. september 2018

Vafler med marcipan, mascarpone og kirsebær

Det er søndag. Det er tid til weekend, afslapning og vafler med marcipan, mascarponecreme og bær. Det er bare ultimativ hygge. Især nu hvor vejret begynder at blive lidt mere efterårsagtigt. Det klager jeg altså ikke over. Det samme er disse billeder. Lidt mere mørke og efterårsagtige, og jeg er ret vild med det. Jeg var sammen med søde Anna aka. Grødgrisen i sidste måned, hvor vi brainstormede os frem til en opskrift, hvor vi kunne lege lidt med foto.

Vi ville gerne prøve at tage lidt flere procesbilleder. Lege med lys, hænder og ikke mindst drys og dryp. Og jeg er altså blevet ret vild med resultatet. Både billederne og opskriften. Det er sådan en rigtig søndagsopskrift. Vafler med marcipan, mascarpone og friske bær. Selve vaflerne er ret simple og uden sukker – kun sødet med en moden banan. De er toppet med en mascarponecreme rørt med ristet, revet marcipan og friske bær. En kombi jeg ikke rigtig har set før, men som smager så skønt. Du kan også toppe med kanelstegte æbler, karamelliserede bananer, is, kompot eller måske nem karamel, hvis du er mere til det. Og så kan de altså både spises som lidt sundere dessert eller luksus morgenmad.

Vild med vafler? Så skal du også se disse vafler med citron og birkes / Vafler med æble og kanelcreme / Glutenfrie spinatvafler med laks / Gulerodsvafler med hummus og bagte rodfrugter

Vafler med marcipan, mascarpone og bær

Vafler med marcipan, mascarpone og bær (4 vafler / 2 personer)

 • Vafler: 1 moden banan
 • 1 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g hvedemel, fx stenformalet, hvid hvede eller lignende
 • 1/2 dl mælk
 • Creme: 100 g mascarpone
 • 100 g skyr/græsk yoghurt
 • Skal fra 1 øko citron
 • 50 g marcipan
 • Toppings: friske bær
 • evt. flormelis

Så nemt er det: Start med at mose bananen og røre den sammen med æg, bagepulver, mælk, mel og et nip salt. Bag dem som vafler i et vaffeljern (hjertevafler eller belgiske vafler – jeg bruger dette).

Riv imens marcipan og rist det lidt på panden, til det bliver gyldent. Det behøves ikke, men det giver en dejlig ristet nøddesmag. Rør marcipan sammen med mascarpone, skyr og fintrevet skal fra citronen. Top vaflerne med creme, friske bær og evt. lidt flormelis for drys.

  Svar