Vafler med marcipan, mascarpone og bær

Vafler med marcipan, mascarpone og bær

Det er søndag. Det er tid til weekend, afslapning og vafler med marcipan, mascarponecreme og bær. Det er bare ultimativ hygge. Især nu hvor vejret begynder at blive lidt mere efterårsagtigt. Det klager jeg altså ikke over. Det samme er disse billeder. Lidt mere mørke og efterårsagtige, og jeg er ret vild med det. Jeg var sammen med søde Anna aka. Grødgrisen i sidste måned, hvor vi brainstormede os frem til en opskrift, hvor vi kunne lege lidt med foto. Vi ville gerne prøve at tage lidt flere procesbilleder. Lege med lys, hænder og ikke mindst drys og dryp.

Søde vafler med marcipan og bær

Jeg er altså blevet ret vild med resultatet. Både billederne og opskriften. Det er sådan en rigtig søndagsopskrift. Vafler med marcipan, mascarpone og friske bær. Selve vaflerne er ret simple og uden sukker – kun sødet med en moden banan. De er toppet med en mascarponecreme rørt med ristet, revet marcipan og friske bær. En kombi jeg ikke rigtig har set før, men som smager så skønt. Du kan også toppe med kanelstegte æbler, karamelliserede bananer, is, kompot eller måske nem karamel, hvis du er mere til det.

Vafler med marcipan, mascarpone og bær

Vafler til morgenmad eller sund dessert

Da disse vafler med marcipan kun er sødet med banan, vil jeg altså argumentere for, at de kan spises til morgenmad – som en luksus og forkælende morgenmad. De kan også serveres som eftermiddagssnack eller som en sundere dessert til aften.

Vafler med marcipan, mascarpone og bær

Vafler med marcipan, mascarpone og bær

Server disse søde vafler med marcipan som dessert, luksus morgenmad eller eftermiddagssnack
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse20 min

Ingredienser

Vafler

  • 1 banan (moden)
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 dl mælk

Topping

  • 100 g mascarpone
  • 100 g skyr (eller græsk yoghurt)
  • 1 citron (øko, skal)
  • 50 g marcipan
  • friske bær
  • flormelis

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern
  • Rivejern

Fremgangsmåde

Vafler

  • Mos bananen og rør den sammen med æg, bagepulver, mælk, mel og et nip salt.
  • Bag dejen som vafler i et vaffeljern (hjertevafler eller belgiske vafler).

Topping

  • Riv imens marcipan og rist det lidt på panden, til det bliver gyldent. Det behøves ikke, men det giver en dejlig ristet nøddesmag.
  • Rør marcipan sammen med mascarpone, skyr og fintrevet skal fra citronen.
  • Top vaflerne med creme, friske bær og evt. lidt flormelis for drys.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments