Rocky road brownie

27. marts 2018

Rocky road brownieskaermbillede-2017-12-25-kl-15-14-36

Rocky road brownie. En af de kager du skal lave, når du virkelig skal forkæle dig selv. Det er samtidigt en, jeg har haft på notesbloggen i lang tid. En rocky road brownie. Jeg har altid været fan af rocky road, siden jeg prøvede det første gange for nogle år siden. Det er jo rent faktisk “bare” smeltet chokolade vendt med en masse lækkerier og så stivnet på køl igen. Og da Lidl kontaktede mig og spurgte, om jeg havde lyst til at lave et samarbejde omkring deres Deluxe produkter, fik jeg med det samme en ide om at tage rocky road’en til et højere niveau: en god, klæg brownie fyldt og toppet med alverdens lækkerier: karameller, nødder, chokolade, fransk nougat… Jeg skal bare lige advare dig: Den er (desværre) virkelig nem at lave!

Lidl fylder ved særlige højtider hylderne med en Deluxe-produktserie med 140 særligt udvalgte Deluxe-produkter. Med deres Deluxe-produkter bestræber Lidl sig efter at sælge kvalitetsprodukter, hvor der er kælet lidt ekstra for detaljen. Det er ekstraordinære lækkerier – perfekt til at forkæle sig selv lidt i den kommende påske (eller bare almindelig hverdag, imens vi venter). Det er produkter som lækre oste, fisk, italienske skinker, chokolade, kaffe, desserter og meget mere.

Sidste år lavede jeg også opskrifter med Deluxe-produkterne: Mexicanske quesadillas med salami, avocado og ost / Deluxe lakseroulade med spinat / Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel / Bagt svampe bygotto med parmaskinke

Rocky road brownie Rocky road brownie Rocky road brownie

Uden at vide hvad jeg ville putte i eller måske nærmere på toppen af min brownie, tog jeg tasken over skulderen og gik i Lidl og styrtede direkte hen mod Deluxe-hylden. Mørk chokolade tjek. Blandede saltede og ristede nødder tjek. Æhm klart de der karamel fudge – dem med irish cream likør lyder for lækre. Uuhh frank nougat med syrlige tranebær – det kan kun være godt også. Jeg kunne nok godt have blevet ved, men jeg tænkte, at jeg måtte prøve at beherske mig til 4 ting.

En svampet, næsten klæg brownie (sådan en rigtig amerikansk version lavet med kakao) og alt for nem at lave. Toppet med alle de gode Deluxe-sager, der smelter – halvt blander sig med brownien, halvt stadig ligger på toppen. Iskold og skåret ud i mindre bidder. Mandlerne giver knas, fudgen karamelliserer, den franske nougat bliver helt chewy og chokoladen smelter. Og så lige et drys flagesalt. Nogle ville helt sikkert have et koldt glas mælk til – jeg tager en stor kop the. Slet ikke dårligt, og så er den heldigvis fryservenlig, så du kan tage et stykke op, når lækkersulten melder sig.

Ps. Lidl kører også lige nu en påske-bage-konkurrence på deres Facebook her, hvor du selv kan komme med dit bud på en sød sag til påsken. Du kan også finde alle deres Deluxe-produkter lige her

Rocky road brownie Rocky road brownie

Rocky Road Brownie (til 12-16 stk)

 • Brownie: 100 g smør
 • 2 æg
 • 2,25 dl rørsukker
 • 1,5 dl hvedemel
 • 4 spsk god kakao
 • 1 drys salt
 • Toppings: 50 g mørk chokolade
 • 75 g karamel fudge (jeg var vild med den med irish cream)
 • 1 håndfuld ristede, saltede nødder (fx nøddeblanding)
 • 50 g blød nougatstang (jeg valgte denne med tranebær)
 • evt et drys flagesalt

 

Så nemt er det: Start med at smelte smørret. Pisk æg og sukker luftigt et par minutter i en skål. Pisk derefter mel, kakao og salt i og til sidst smørret, til det er blandet sammen. Kom bagepapir i en lille form på cirka 20 x 20 cm og hæld dejen i. Hak chokolade, fudge, nødder og fransk nougat i små stykker og kom den oven på dejen. Drys evt med et lille drys flagesalt.

Bag kagen ved 170 grader varmluft i cirka 30 minutters tid. Lad kagen køle af og kom den så på køl i minimum et par timer og gerne natten over, så den kan blive helt hård. Skær den ud i mindre bidder.

  Svar