Rocky road med skumfiduser, karameller og mandler

19. april 2014
Rocky road med skumfiduser, karameller og mandler

For en uges tid siden lavede jeg rocky road som en lille gave til min veninde, der havde fødselsdag. Jeg nåede heldigvis lige at smage en af disse lækre bidder, og det var meget tæt på, at jeg beholdt dem selv, for de smagte virkelig godt! Det bedste af det hele var, at min veninde blev glad. Hun har allerede “brokket” sig over, at der snart ikke er flere tilbage 😉

De er helt vildt nemme at lave, og så skal man kun bruge 4 ingredienser. Det gode er, at du kan variere fyldet efter, hvad du kan lide. Jeg kunne ihvertfald godt tænke mig at eksperimentere med kiks, andre nødder, tørrede frugter og hvid chokolade. Du kan også finde en rocky road brownie lige her eller måske en version med kiks og pandaskum lige her. Rocky road er det perfekte hjemmelavede slik, og jeg har lavet dem mange mange gange.

Find flere opskrifter med chokolade lige her.

Rocky road med skumfiduser, karameller og mandler

Rocky road med skumfiduser, karameller og mandler (16-18 stk)

 • 140 g god mørk chokolade (jeg brugte 70%)
 • 25 mandler
 • 10 dumle
 • 10 skumfiduser (jeg brugte hårde, hvide og lyserøde)

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader, lad mandlerne køle af. Smelt chokolade over vandbad. Skær imens dumle og skumfiduser i mindre stykker. Bland skumfiduser, afkølede, ristede mandler og dumle i en skål og hæld den smeltede chokolade over. Rør det sammen.

Kom blandingen i en form med bagepapir og lad den stå i køleskabet i minimum 2 timer, inden du skærer den ud i mindre stykker. Opbevar dem på køl.

 • Reply
  Aivia
  19. april 2014 at 5:03

  Mums er det eneste jeg kan sige, for de er bare lækre! <3

 • Reply
  A + K = ♥
  19. april 2014 at 12:19

  Yum, de bare så gode ud!

  – Anne

 • Reply
  Anna
  20. april 2014 at 1:50

  Det smager bare så godt! Tak Anne 😉
  Knus Anna

 • Reply
  Emma
  21. april 2014 at 15:05

  Dem skal jeg lave hurtigst muligt :-)! Lige er underligt spørgsmål: hvor fandt du de hårde lyserøde skumfiduser? Har ledt efter dem overalt haha!

 • Reply
  Anna
  22. april 2014 at 0:53

  Hej Emma, de er bare så gode! Du må bare lave dem 😉
  Jeg bor i nærheden af Roskilde og var nede i en slikbutik, hvor man kan blande, og der købte jeg dem. Men jeg har også set dem i Irma – der er de bare lidt dyrere
  Knus Anna

 • Reply
  Sofie Ulsaker
  2. maj 2014 at 6:28

  De ser nesten for gode ut til å være sant, det er jo genialt! Alt godt på en gang ^_^ Skal helt sikkert lage dem, nok heller før enn senere.
  http://www.morningprojects.me

 • Reply
  Anna
  6. maj 2014 at 8:54

  Hej Sofie, de var simpelthen så gode! Det må du gøre 🙂

 • Reply
  Stivie
  8. juni 2014 at 12:01

  Hvad pakkede du dem ind i, for at de ikke skal smelte? 🙂

 • Reply
  Anna
  10. juni 2014 at 11:15

  Hej Stevie,
  Jeg havde købt en lille lufttæt æske, som jeg opbevarede i køleskabet 🙂

  – Anna

Svar