Nemme vafler med citron og birkes. Jeg spiser alt for sjældent vafler. Vi burde faktisk alle sammen spise flere vafler generelt. Vafler til morgenmad, vafler til frokost, vafler til aftensmad og vafler til dessert. Ja tak! Er du ikke enig? Vafler kan jo laves i mange afskygninger. Både de søde og syndige, de sunde, de grove, glutenfrie og meget mere. Jeg var sammen med min søde veninde Maria i sidste weekend, hvor vi gik i køkkenet og lavede en masse lækker mad til at dele med jer. Og jeg har glædet mig meget til at dele denne, for jeg synes virkelig, at både billeder og vafler blev rigtig fine.
Sunde vafler med citron, birkes og flødeskum
Den første opskrifter deler jeg med jer i dag. Nemlig disse sunde vafler med citron, vanilje og blå birkes. De kan både spises som morgenmad eller som dessert, og det er de skønneste, velduftende og sprøde vafler sødet med en smule honning og lavet med ølandshvedemel. Vi har brugt cremefraiche, der både giver en svampet konsistens og en let syrlig smag. Citronsmagen trænger fint igennem, og de blå birkes knaser let. De er toppet med en citron-vaniljecreme, der både kan laves på piskefløde og på skyr/græsk yoghurt alt efter humør. Har du lyst, kan du også toppe med chiagrød eller måske karamel.
Vafler med citron og birkes
Ingredienser
Vafler
- 2 æg
- 1 øko citron (skal fra den hele, saft fra den halve)
- 2 spsk birkes
- 4 spsk cremefraiche (du kan også bruge skyr eller græsk yoghurt)
- 1/3 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
- 2 dl ølandshvedemel (eller fint fuldkornsmel)
- 1 spsk honning
- 1/2 dl vand
Topping
- 1 dl piskefløde (eller græsk yoghurt / en blanding)
- 1/2 tsk vaniljepulver
- ½ øko citron (skal)
- 1 tsk honning
Køkkenudstyr
- Vaffeljern
- Elpisker
Fremgangsmåde
Vafler
- Pisk alle ingredienserne til vaflerne sammen med et piskeris eller gaffel.
- Tænd dit vaffeljern (du kan både bruge belgisk eller hjerteform).
- Når det er godt varmt, kan du evt. pensle med en smule kokosolie/smør og derefter bage vaflerne, til de er sprøde. Sørg for ikke at komme for meget dej i vaffeljernet – de hæver lidt, og det skal ikke flyde ud over (jeg taler af erfaring…).
Topping
- Lav imens cremen ved at piske fløden til skum og evt. røre med lidt græsk yoghurt. Hvis du bare bruger sidstnævnte, skal du ikke piske det.
- Rør det sammen med resten af ingredienserne til cremen og server det hele sammen, evt. med bær på toppen også.