Salat til madpakke med kylling, bønner, feta og fuldkorn. Hvad kendetegner en god madpakke? For mig skal det være mættende, sundt, lækkert, friskt og noget, jeg glæder mig til at spise under en lang dag på studiet. Jeg synes ofte, at det er rigtigt svært. Det med madpakker altså. Når hverdagen går hurtigt, jeg er på SU og gerne vil spare penge men samtidigt have noget sundt og lækkert, så er madpakker oftest bare ikke det mest spændende. Især fordi det tager ekstra tid at lave en god madpakke. Men jeg vil gerne blive bedre til det, og det er en udfordring, jeg har givet mig selv. Derfor denne salat til madpakke, der kan bruges som basis, eller som den er her.
Tøm køleskabet salat til madpakken med kylling, grove ris, grønt og feta
Hvad tager du med på madpakken? Har du nogle tips, du vil dele?
Det er altid smart at lave ting, der kan fryses ned og tages op til de travle, køleskabstomme dage. Denne gang tog jeg mig sammen en søndag eftermiddag og lavede en stor portion god, mættende og lækker salat, og så var der frokost til 4-5 dage madpakker. Salaten består af alt godt fra skabene: grove ris, stegt kylling, edamamebønner, agurk, pære og feta vendt i en senneps/citrondressing og toppet med ristede græskarkerner. Den er fyldt med fuldkorn, proteiner, saftighed, knas, salt og sødme. Husk at du sagtens kan bruge, hvad du har i skabene af korn, grønt, frugt, kød og nødder. Og så kan den altså også sagtens spises som tilbehør til aftensmaden 😉
Opskriften på en god madpakkesalat
Tips – hvad skal den gode salat til madpakke indeholde?
- Fuldkorn: grove ris, fuldkornspasta, linser osv (for mæthed)
- Proteiner: kød, kylling, bønner osv (for mæthed)
- Grønt: kål, agurk, gulerødder, peberfrugt osv (for sprødhed)
- Frugt: æbler, pærer, citrusfrugter osv (for saftighed og sødme)
- Toppings: ost, nødder, kerner, tørrede frugter osv. (sætter prikken over i’et)
- Dressing: tahindressing, pesto, olivenolie-citron-honning, honning-sennepsdressing osv (binder det hele sammen)
Sund, mættende og nem salat til madpakke
Ingredienser
- 3 dl grove ris
- 2 kyllingebryster
- 150 g edamamebønner (løse fra frost)
- 1/2 agurk
- 2 pærer (eller æbler)
- 50 g feta
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 tsk grovkornet sennep
- ½ citron (saften)
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Kog ris i saltet vand efter anvisningen på pakken og lad dem køle af.
- Steg imens kyllingebryster på panden, evt med lidt krydderier, salt og peber på en pande, til de er gennemstegte.
- Overhæld de frosne edamamebønner med kogende vand og lad dem trække i et par minutter.
- Skær kylling, agurk og pærer/æbler i tern.
- Rist græskarkerner på en pande.
- Rør citronsaft, olivenolie, sennep og et drys salt og peber sammen.
- Smuldr feta og bland alle ingredienserne sammen.