Smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler

Smørstegt blomkål med persille, granatæble og saltede mandler (tilbehør til 3 personer) 1 blomkål 40 g smør 1/2 granatæble 1 håndfuld saltede mandler (jeg bruger denne opskrift – alternativt kan du bare riste dem)** 1 stor håndfuld frisk persille citronsaft, salt og peber Så nemt er det: Fjern de grønne blade fra blomkålet og bræk det i små mundrette buketter. Smelt smørret og vend det med blomkål og et drys salt og peber i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Rør det godt sammen og rist det i ovnen ved 200 grader i ca 35-40 minutter. Bank kernerne ud af granatæblet – jeg holder det halve granatæble med en pose om, så det ikke sprøjter og bankerne kernerne ud med en træske. Sørg for at fjerne de hvide hinder der også lander i posen. Hak persille fint og saltmandlerne groft. Når blomkålet er bagt færdigt, skal det vendes med granatæble, saltmandler, persille og saften fra 1/2 citron.

Smørstegt blomkål med saltede mandler og granatæble. En af mine ultimative yndlings grøntsager er blomkål. Umiddelbart så tror jeg, at blomkål hos nogen kan frembringe dårlige minder om lugtende eller skamkogte blomkålsbuketter. Det er virkelig synd, for blomkål er bare så meget mere end det. En af de opskrifter fra bloggen, som jeg har lavet aller flest gange, og som har åbnet mine øjne for den lækre grøntsag, er disse ovnristede blomkål med karry og kikærter. Det er mit go-to tilbehør, når det skal være nemt, for det skal bare stå og hygge sig i ovnen. Jeg har længe gået med en ide om at lave endnu en opskrift med ovnristede blomkål, og den deler jeg med jer i dag.

Opskrift på smørstegt blomkål

Hovedsageligt består salaten af blomkål vendt i lidt smeltet smør og stegt i ovnen. Allerede når man nævner smør, så kan det bare ikke gå galt – ikke? Blomkålene er ikke overhældt med smør, men det er med til at give en lækker ristet smørsmag, der klæder blomkålet utrolig godt. De skal sådan set bare passe sig selv i ovnen og herefter vendes med masser af citron, frisk persille, granatæble og saltede mandler. Helt vildt simpelt og så lækkert! Smørstegt blomkål smager nemlig utroligt godt sammen med de syrlige granatæblekerner og de saltede, knasende mandler. Har du en yndlings opskrift eller måde at tilberede blomkål på, så skriv det endelig i en kommentar nedenunder. Jeg ville elske at få mere inspiration.

Smørstegt blomkål
Smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler
Smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler

Smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler

Lækker salat med smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler. Perfekt tilbehør til fisk eller kød til 3 personer
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 40 g smør
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld saltede mandler (alternativt kan du bare riste dem)
  • 1 håndfuld frisk persille
  • ½ citron
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fjern de grønne blade fra blomkålet og bræk det i små mundrette buketter.
  • Smelt smørret og vend det med blomkål og et drys salt og peber i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
  • Rør det godt sammen og rist det i ovnen ved 200 grader i ca 35-40 minutter.
  • Bank kernerne ud af granatæblet – jeg holder det halve granatæble med en pose om, så det ikke sprøjter og bankerne kernerne ud med en træske. Sørg for at fjerne de hvide hinder der også lander i posen.
  • Hak persille fint og saltmandlerne groft.
  • Når blomkålet er bagt færdigt, skal det vendes med granatæble, saltmandler, persille og citronsaft.
Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments