Lun spidskålssalat med æbler, dadler og mynte. Skal du grille i løbet af de næste par dage eller mangler du inspiration til nyt salat tilbehør? Så ville jeg lige læse med her. Jeg er ret vild med spidskål, og det er også ofte den slags salat, sådan en simpel version med æbler, ristede cashewnødder og olivenolie-citron-honning dressing, vi får herhjemme, fordi den passer så godt til alt. Grill, kylling, fisk, oksekød. Jeg har faktisk allerede flere opskrifter med spidskål på bloggen, som fx en almindelig, kold spiskåldssalat med æble, sesam og peanutdressing eller dette smørstegte spidskål, som er en af bloggens mest populære opskrifter. Men denne gang har jeg prøvet noget nyt: lun spidskålssalat.
Lun spidskålssalat
Spidskålet bliver hurtigt svitset på panden, så det er lunt men stadig sprødt og knasende, og så bliver det vendt med saftige æbler, masser af frisk mynte, søde dadler og ristede sesamfrø, og det smager virkelig skønt – sådan lidt mellemøstligt inspireret. Jeg serverede salaten sammen med flere andre salater for et par weekender siden, da vi fik gæster til grill og hygge, og der var stadig en lille rest til min frokost dagen efter. Og jeg skulle hilse og sige, at den faktisk smager lige så godt kold dagen derpå.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Lun spidskålssalat med æbler, dadler og mynte
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 håndfuld mynte
- 2 æbler
- 1 håndfuld sesamfrø
- 15 dadler (uden sten)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- salt
- ½ citron
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
- Rist sesamfrø gyldne på en pande.
- Snit spidskålet fint, skyl mynte og hak også det fint.
- Skær dadler i grove tern og æbler i tynde både.
- Steg spidskålet på en stor pande med olivenolie ved høj varme i et par minutter.
- Tilsæt så æbleeddike og lidt salt og steg videre i et par minutter, så spidskålet er lunt men stadig har bid.
- Vend æbler, dadler, mynte, sesamfrø og citronsaft med på panden og server salaten lun.