Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler

25. oktober 2015

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6229_zpsvqc8fysk.jpgLune, friskebagte kanel og kardemommekrydrede æblesnurrer med efterårsæbler, mørk chokolade og knasende, grofthakkede mandler – det er virkelig ikke dårligt! Jeg er ret vild med snurrer, fordi de kan laves i så mange forskellige versioner, både salte og søde. Du har sikkert allerede hørt om og smagt den kendte kanelsnurrer, og jeg har også en opskrift på bloggen her. Men siden jeg lavede dem, har jeg haft lyst til at eksperimentere og lave andre varianter. Jeg har allerede lavet en fuldkornsversion med pesto, men nu måtte det være tid til endnu en omgang.

Vi har stadig masser af æbler tilbage fra æbletræet i haven, så dem besluttede jeg mig for at bruge. Dejen til disse æblesnurrer er krydret med kanel og kardemomme, og så er den rullet ud, smurt med en remonce af smør og kokossukker, drysset med groftrevne efterårsæbler, grofthakket mørk chokolade og mandler, og så er de snurret sammen til de fineste snurrer. Æblerne giver en fugtighed til snurrerne, der sammen med mild smag af kanel og kardemomme, den lidt bitre mørke chokolade og de sprøde mandler, smager virkelig godt.

Find endnu flere opskrifter på snurrer lige her.

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6211_zpsk15k6z6w.jpg
Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6221_zpso96heflm.jpg

Som skrevet ovenover kan disse snurrer laves i virkelig mange versioner, og jeg går med flere kombinationsideer i hovedet. Solbær og marcipan, nutella og ristede hasselnødder, soltørrede tomater, feta og oliven. Det kan jo næsten ikke blive dårligt. Og så er de faktisk ret nemme at lave. Man skal bare lige have styr på folde og snurrer-metoden, som jeg har forsøgt at forklare så godt som muligt nedenunder, og så går det bare derudaf. Har du mon en god ide til snurrer-fyld?

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6231_zpskf8relfj.jpg

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler (ca. 12 stk)

 • dej: 50 g smør
 • 18 g gær
 • 2 dl mælk
 • 2 spsk sukker
 • 1 æg
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1/2 tsk salt
 • cirka 400 g hvedemel
 • fyld: 100 g blødt smør
 • 65 g kokossukker (alternativt brun farin)
 • 75 g mørk chokolade
 • 50 g mandler
 • 1 stort æble

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at smelte smør og blande det med mælk. Når det er lillefingervarmt, skal gæren røres i. Kom det op i en skål/røremaskine og tilsæt sukker, kanel, kardemomme, salt og æg og rør godt sammen. Jeg bruger – denne røremaskine (affiliate link), der er super god til prisen. Ælt melet i lidt ad gangen – ælt derefter gerne i 5 minutter. Stil dejen til hævning, dækket med et rent viskestykke, et lunt sted i en time.

Rør blødt smør og kokossukker sammen til remonce og hak mandler og chokolade lidt groft. Riv æblet groft på et rivejern og pres lidt af væden ud af det revne æble. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rektangel på cirka 30 x 45 cm, så den længste side er vandret foran dig. Smør remonce ud på dejen og drys med chokolade, mandler og revne æbler og pres derefter fyldet lidt ned i dejen.

Fold en tredjedel af den lange side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får 3 lag. Rul dejen lidt flad igen, så den igen bliver lidt bredere. Skær dejen ud i 2,5 cm brede strimler på det korte led. Tag fat i en strimmel, stræk den forsigtigt lidt længere, sno/twist den om sig selv et par gange og bind så en løs knude og prop enderne ind i (se evt. billede-guide her). Fortsæt med resten af strimlerne, placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted under viskestykke i 45 minutter. Bag snurrerne ved 200 grader i cirka 12-15 minutter – skru eventuelt lidt ned undervejs.

 • Reply
  Josefine
  26. oktober 2015 at 6:38

  Hold nu op, hvor luder det har bare lækkert! Din fine beskrivelse af snurrerne fik min mund til at løbe i vand endnu inden jeg var nået til opskriften. Lyder så lækkert!

  • Reply
   Anna
   26. oktober 2015 at 9:08

   Tak Josefine! Det var præcis, hvad jeg forsøgte at opnå 😉

 • Reply
  Dorthe
  29. oktober 2015 at 15:00

  Hej Anna.
  Måske jeg ikke læser godt nok, men hvor meget gær skal der i dejen?
  Glæder mig til at bage dem, lyder vildt lækkert!

  • Reply
   Anna
   29. oktober 2015 at 15:21

   Hej Dorthe.
   Nej du har læst helt rigtigt – det er vist mig, der fuldstændig har glemt at skrive det på…
   Det skulle gerne være rettet nu! Der skal 18 g gær i 😉
   Jeg håber, at du kan lide dem!

 • Reply
  Anne Kirstine
  1. oktober 2018 at 21:45

  Hej! Hvordan undgår du at chokoladen der stikker ud bliver brændt? Er det bare lavere temperatur og så lidt længere tid? 😋

  • Reply
   Anna Bartels
   2. oktober 2018 at 9:53

   Hej Anne Kirstine.
   Synes du, at chokoladen ser brændt ud på billederne her? Jeg vil sige, at det næsten ikke kan undgås, at chokoladen får lidt farve, men jeg vil ikke sige, at chokoladen smager brændt.
   Du kan jo evt smelte chokoladen, hvis du vil undgå stykker, der stikker ud? Du kan også prøve at presse chokoladestykkerne ind under dejen, når du har snurret dem, så de ikke stikker ud.
   Ellers ja – så tænker jeg godt, at du kan overveje lidt lavere varme i et par minutter mere. Bare hold øje med dem 🙂
   Skriv endelig hvad du finder ud af!

Svar