Asiatisk rejecocktail med avocado, mango og kokos. Herhjemme har vi nogle gengangere, og det gælder også, når det kommer til forretter. Og dette er én af dem. Det er en forret, der er nem at lave, smuk at se på, smager virkelig godt og altid hitter hos gæsterne. Inspirationen kommer fra Anne Hjernøe, og det er muligvis en af mine yndlingsforretter.
Asiatisk rejecocktail med avocado, mango og kokos
Når du hører ordet ‘rejecocktail’ tænker du måske, at det er noget, der hører til for 30 år siden. Men rejecocktailen her har virkelig fået et lækkert twist og smager af sol og sommer. Den består af store rejer, sprøde og friske kokosflager, chili, solmoden mango, rødløg, grov avocadocreme og friske koriander. Og så masser af lime. Hvis du ikke er til rejer (eller nogle af de andre elementer), kan du sagtens undlade dem.
Opskrift på forret med rejer
Jeg har ikke altid været den største fan af rejer, men det har jeg nu lært. Hvis man køber nogle lækre, saftige og gode kvalitetsrejer, så er det noget af det lækreste. Min mor har lært mig den lækre kombination i denne rejecocktail med avocado, og det er den lækreste forret med rejer. Jeg anbefaler den til højre og venstre, for den smager bare så skønt. Den er saftig, sød, syrlig, salt, knasende og cremet. Den er perfekt som forret til gæster, nytår eller festlige lejligheder. Til hovedret kunne du jo servere thai beef salad for at blive i temaet ‘asiatisk menu’ og til dessert måske en mango sticky rice eller bare en klassisk men god chokolademousse.
Asiatisk rejecocktail med avocado, mango og kokos
Ingredienser
- 500 g rejer
- 1 mango
- 1 håndfuld friske koriander (kan udelades)
- 1 rødløg
- ¼ frisk kokosnød
- 2 avocado
- 1 lime
- ½ chili (mild)
Fremgangsmåde
- Mos avokado og limesaft med en gaffel og smag til med lidt salt. Det må gerne være cremet, men stadig lidt groft.
- Skær skrællen af mangoen, og skær frugtkødet fra stenen i midten. Skær frugtkødet i lidt aflange tern.
- Pil og hak rødløget fint. Hak også koriander og chili fint.
- Skær den friske kokos ud af nødden og skær den i tynde og mundrette stykker.
- Bland rødløg, mango, koriander, chili og kokosnød.
- Læg avokadocreme, rejer og mangoblandingen i lag.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!